Blog
A „leginnovatívabb pénztár” címre tör a Patika-csoport (2021.01.04)
2020 a koronavírus jegyében telt, és valószínűleg még 2021-re is rányomja a bélyegét a pandémia. A COVID-19 járvány valójában azonban csak felgyorsította, de lényegesen nem változtatta meg az új gazdasági trendeket, fogyasztói szokásokat – véli dr. Trautmann László, a Budapesti Corvinus Egyetem docense.
Mire számít a Patika-csoport 2021-ben? (2021.01.04)
2021-ben a pénztárak egészségfinanszírozásban betöltött szerepe erősödhet párhuzamosan a magánegészségügyi szolgáltatások térnyerésével, és a pandémia hatására erősödő egészségtudatossággal és öngondoskodási hajlandósággal. Ez fontos változás a hálapénz jellemezte egészségügyhöz képest.
Partnereket keres a BioNTech a vakcinagyártás bővítésére (2021.01.04)
„Nem rózsás a helyzet” a koronavírus ellen rendelkezésre álló vakcinák mennyiségét illetően, nyilatkozta a német BioNTech cég két vezetője, Özlem Türeci és Ugur Sahin a Der Spiegel című német lapnak.
A védőoltással kapcsolatos gyógyszerészi kommunikációról (2021.01.04)
Dr. Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) elnöke december végén tájékoztatót tett közzé a kamara weboldalán, amelyben felhívta a gyógyszerészek figyelmét a koronavírus elleni vakcinációval kapcsolatos hiteles tájékoztatás fontosságára.
Egyelőre nem változnak az önsegélyező szolgáltatásra adható céges támogatások (2021.01.04)
A legnépszerűbb önsegélyező szolgáltatásokra fizethető pénztári támogatást a minimálbér százalékában határozza meg a Pénztártörvény. December utolsó napjáig nem született meg a 2021-es bérmegállapodás, ezért a tárgyalások januárban folytatódnak.
Új szolgáltatással jelentkezünk (2021.01.04)
A COVID-19 felgyorsította az egészségügy digitalizációját is és ráirányította a figyelmet a telemedicina szolgáltatásokra. Ezért döntött úgy a Patika-csoport, hogy kibővíti a szolgáltatási körét és a munkáltatók 24 órás orvosi call center elérést és videódoktor konzultációt is biztosíthatnak munkavállalóik számára a Pénztáron keresztül.
Korábbi blogbejegyzéseink