Blog
Zéró korrupciós csomag a Primustól (2020.10.04.)
A legnagyobb hazai magánegészségügyi szolgáltatókat tömörítő PRIMUS Egyesület javaslatcsomagot állított össze a jogalkotók számára a hálapénz és a számla nélküli szolgáltatás gyakorlata, a katás vállalkozó orvosokat hátrányosan érintő 2021-es jogszabály-módosítások ellen, és felajánlotta közreműködését a telemedicina szabályozásának kialakításában.
A COVID-teszt adómentessége nem befolyásolja a hatósági árat (2020.10.04.)
Adómentes lehet a magánszemélyeknek a cégek által biztosított járványügyi szűrővizsgálat, mint juttatás. A változás tesztenként több mint 7 ezer forint adómegtakarítást eredményez a foglalkoztatónak – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalán.
A második hullámban kevésbé vagyunk szabálykövetők (2020.10.04.)
Az ELTE PPK Szociálpszichológia Tanszék kutatása szerint a lakosság leginkább akkor követi a bevezetett COVID-szabályokat, ha hatékonynak ítélik azokat, illetve, ha egyetértetnek a konkrét intézkedéssel.
Marad a távoli gyógyszerfelírás és a távkonzultáció lehetősége (2020.10.04.)
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az orvos-beteg találkozások csökkentése érdekében a Telemedicina szolgáltatásainak fenntartása mellett döntött. A táv-gyógyszerfelírás szolgáltatása, továbbá a távkonzultáció lehetősége is megmarad.
Munkaszervezési javaslatok az őszi-téli időszakra (2020.10.04.)
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a koronavírus-járvány terjedésének megelőzésében, a kockázatok csökkentésében segíti a hazai vállalkozásokat az online elérhető Vállalati Fehér Könyv kiadvánnyal.
Megszületett az MNB új járványkezelő javaslatcsomagja (2020.10.04.)
A családok védelme, a munkahelyek megőrzése, célzott adócsökkentések és a beruházási programok felgyorsítása az akut időszak legfontosabb feladatai. Az első hullám során sikerrel alkalmazott bértámogatások folytatására a második hullámban is fel kell készülni – olvasható a Magyar Nemzeti Bank 50 javaslata között.
Korábbi blogbejegyzéseink