Blog
Lendületben a Patika-csoport pénztárai (2019.06.05)
12%-kal nőttek az egyéni befizetések az első negyedévben a Patika-csoport pénztáraiban és látványosan bővült az újonnan belépők száma is. A szektor többi szereplőjéhez képest nálunk kevésbé esett vissza a munkaadói aktivitás a remekül startoló célzott szolgáltatásnak köszönhetően.
Tudnivalók az önsegélyező célzott támogatásról (2019.05.17.)
Sok pénztártagunk él a kiegészítő önsegélyező szolgáltatásra kapott munkáltatói célzott támogatás lehetőségével. Ez a juttatás a munkáltató számára adómentes, a magánszemély pénztártagnak azonban adófizetési kötelezettsége keletkezik az igénybevétel után.
Nagy a szülők felelőssége: csak egészséges gyermekből lehet egészséges felnőtt (2019.05.11.)
Az egészséges életmódot nem lehet elég korán kezdeni, a cél megértetni a diákokkal, hogy csak egészséges gyermekből lehet egészséges felnőtt. Az egész család egészségét szolgáló pénztári megtakarítással is jó példát mutathatunk gyerekeinknek.
A megelőzés a legjobb gyógyszer a bőrrákra! (2019.05.09.)
Egyre több a melanomás beteg Magyarországon, pedig a megbetegedés kockázata kellő odafigyeléssel jelentősen csökkenthető. Az időben észlelt daganat a modern terápiáknak köszönhetően jó eséllyel kezelhető – hívta fel a figyelmet a 12. Országos Melanoma Hét keretében a Magyar Dermatológiai Társulat.
Évente egy közepes méretű városnyi ember lesz asztmás (2019.05.07.)
A szakemberek szerint a betegek kb. 50%-a nem használja rendszeresen az asztmagyógyszereit, holott ezek hazánkban 90%-os állami támogatással elérhetőek. Egészségpénztári számláról finanszírozva további 20%-ot is megtakaríthatunk.
Május 20-ig érvényesítheti az adókedvezményét (2019.05.03.)
Május 20-ig még rendelkezhet az adójóváírásáról! Több mint 160 millió forint szja-visszatérítés már beérkezett tagjaink számlájára. Akkor sem biztos, hogy le kell mondania a 20%-os visszatérítésről, ha a családi adókedvezmény miatt nem maradt visszaigényelhető adója.
Korábbi blogbejegyzéseink