Blog
Gazdasági kérdés az egészség (2018.09.09.)
A gazdaságra is hat az emberi erőforrások állapota, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ezért versenyképességi kérdésnek tekinti az oktatás és az egészségügy helyzetét – idézte az MTI Baksay Gergelyt, az MNB Költségvetési és Versenyképességi Elemzések Igazgatóságának vezetőjét.
Sör-virsli menü szeptember 8-án (2018.09.06.)
Tudta? Egyetlen véradó akár három életet is megmenthet! Szeptember 8-án szombaton Retro Véradás az ország hat városában. A vér nem válik vízzé… de sörré igen!
Mi is ott voltunk a Pozsonyi Pikniken! (2018.09.04.)
Újlipótváros kulturális piknikén sokaknak mutattuk be az egészségpénztári megtakarításban rejlő előnyöket. A standunknál egész nap nagy volt a tömeg. Volt, akit a szűrővizsgálatok vonzottak, míg mások arra voltak kíváncsiak, milyen szolgáltatásokért fizethetnek a 20%-os szja-visszatérítéssel támogatott egészségpénztári megtakarításból.
Pénzkérdés az egészség (2018.09.01.)
A magyar emberek olyan betegségekben halnak meg idő előtt, amelyek kialakulása megfelelő prevencióval elkerülhető lenne, a korán diagnosztizált betegségeket pedig eredményesebben lehetne gyógyítani – fejtette ki Nagy Anikó, egészségügyért felelős államtitkár az Egészségügy 5 dimenzióban című konferencián.
Tényleg kockázatos a nem hagyományos orvoslás? (2018.08.31.)
Az MTA orvosi osztálya sürgeti a komplementer – nem hagyományos – eljárások jogi szabályozásának újragondolását. Szerintük a jelenlegi törvényi háttérrel a természetes gyógymódok egyet jelenthetnek a bizonyítékok nélküli gyógyászattal.
Ön hogyan táplálkozik? Most kiderül! (2018.08.28.)
Az elhízás gyakoriságáról, a táplálkozási szokásokról, a tápanyagbevitelről, az egészségi állapotot meghatározó tényezőkről szeretne valós képet az OGYÉI. Felmérést indítanak.
Korábbi blogbejegyzéseink