Blog
Ne hagyja veszni az adót, ha vissza is kaphatja! (2019.12.09.)
A december 31-ig beérkező egyéni egészségforintok és munkáltatói tagdíj-kiegészítés 20%-át a NAV visszautalja a pénztártag adott évre bevallott és befizetett személyi jövedelemadójából. Az e-SZJA rendszer használatával az adóforintok visszaigénylése is csak egy kattintás már.
Idén is hoztuk a tavalyi szupereredményt! (2019.12.05.)
Novemberben sikerült megismételnünk, sőt túlszárnyalnunk a 2018-as rekordunkat: az akciós hónapban befolyó befizetés újfent megközelítette az 1,3 milliárd forintot. Ezzel a tagi hozzájárulások aránya tartósan 60% fölé került a Patika-csoport bevételében.
Megéri az egészséget támogatni? Igen! (2019.12.02.)
Bár a 2020-as adócsomagot a kormány még nem hirdette ki, a mostani szabályok alapján a munkáltató a SZÉP Kártya három alszámlájával és az egészségpénztárba fizetett célzott támogatással tudja a dolgozók körében a legnagyobb elégedettséget elérni a legkedvezőbb adózással.
Ezek az adatok életet menthetnek (2019.11.17.)
„Az egészségügyi adatok megosztása a közösséggel éppen olyan fontos, mint a véradás vagy a szervadományozás, mert ugyanúgy életet menthet” – mondta Szócska Miklós korábbi egészségügyi államtitkár, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjának igazgatója egy berlini rendezvényen.
Az e-cigaretta károsítja az érrendszert, az agyat és a tüdőt (2019.11.14.)
Az e-cigaretta annyira veszélyes és annyira hozzá lehet szokni, hogy fontolóra kell venni betiltását – hangsúlyozta Thomas Münzel professzor, a németországi Mainzi Egyetem Orvostudomány Központjának kutatója.
2030-ra 250 millió fölé emelkedhet az elhízott gyerekek száma (2019.11.08.)
Riasztó adatokat közölt az elhízás elleni világszervezet, a World Obesity Federation. A megváltozott életstílus és a gyorséttermi ételek népszerűségének növekedése oda vezethet, hogy 2030-ra több mint 250 millió gyerek lesz elhízott világszerte. Hatalmas a felnőtt társadalom felelőssége, hogy ez ne így legyen!
Korábbi blogbejegyzéseink