Blog
Nem vitte el a vírus az egészségmegtakarításokat (2020.05.05.)
Pénztártagjaink számláján ezekben a hónapokban is gyűlik a pénz köszönhetően az egyéni befizetéseknek, a mostanában érkező szja-visszatérítéseknek és a munkáltatói támogatásoknak. A költésekben eddig a gyógyszertári kiadások megugrását tapasztaltuk, de várakozásaink szerint a COVID-19 szűrések és a telemedicina szolgáltatások is hamarosan megjelennek.
Egyes gyógyászati segédeszközök eRecepten keresztül kiadhatók a gyógyszertárakban (2020.05.05.)
A járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet felgyorsította az eGYSE rendszer indulását: bizonyos gyógyászati segédeszközöket már májustól lehet elektronikus vényre felírni. Várhatóan még idén elindul a teljes rendszer, amely a továbbiakban biztosítani fogja a gyógyászati segédeszközök elektronikus rendelhetőségét és kiadhatóságát.
A veszélyhelyzet életre hívta a távgyógyítás szabályozását is (2020.05.05.)
„Az egészségügyi szolgáltatás nyújtásának és finanszírozási elszámolásának nem feltétele a beteg személyes jelenléte, ha az ellátás sajátosságai és orvosszakmai megítélése ezt lehetővé teszik” – olvasható az április 29-i Magyar Közönyben kihirdetett kormányrendeletben.
Egyedülálló együttműködés a COVID–19 elleni vakcina kifejlesztéséért (2020.05.05.)
A Sanofi és a GSK bejelentette, hogy szándéknyilatkozatot írtak alá, amelynek értelmében a két vállalat a birtokában lévő innovatív technológiák felhasználásával törekszik adjuváns Covid–19-vakcina kifejlesztésére, hogy együttes erővel segítsék a fennálló világjárvány elleni küzdelmet.
Mit tanít a vírus a cégeknek? (2020.05.05.)
A mostani rendkívüli helyzet ismét ráirányítja a figyelmet a hosszú távú öngondoskodás és a munkáltatói gondoskodás fontosságára. Mi köze ehhez az egészségpénztárnak? Összegyűjtöttük, hol segítenek a pénztári szolgáltatások, hogy a vállalat a lassuló gazdasági környezetben is elégedett munkavállalókkal rendelkezzen.
Szűrések a Pénztár partnereinek kínálatában (2020.05.05.)
Május 3. után a védekezés új szakasza kezdődik el, fokozatosan újraéled a hazai gazdaság. Több cég is biztosít koronavírus-tesztet a fokozott kockázatnak kitett munkatársai számára. Összegyűjtöttük a legnagyobb szolgáltatóinknál elérhető teszteket.
Korábbi blogbejegyzéseink