Blog
Ki a tényleges vevő az egészségpénztárra szóló számla esetében? (2020.08.04.)
A július 1-től érvényes NAV-adatszolgáltatás felforgatta a cégek életét. Az egészségpénztáraknál az elektronikus számlázás számos kérdést a felszínre hozott a szolgáltatói számlákkal, bizonylatolással kapcsolatosan.
Rekordösszegű az idei szja-visszatérítés (2020.08.04.)
Ahogyan nő az egyéni befizetések aránya, a befizetett személyi jövedelemadóból visszakérhető összeg is bővül. A Patika-csoport tagjai idén rekordösszegű, összesen közel 600 millió forint visszatérítést kaptak a NAV-tól.
Lelet a felhőben (2020.08.04.)
Az Affidea új ügyfélportálján a vizsgálatot követően a beutaló orvos és a konzulens is hozzáférhet az MR-, CT- röntgen- és mammográfiás vizsgálatok megosztott képanyagához. A GDPR elvárásait is teljesítő megoldás csökkenti a diagnózis elkészítéséhez szükséges időt.
Rosszul teljesít Magyarország az egészség terén (2020.08.04.)
Nem túl hízelgő megállapításokat olvashatunk a hazai egészségügyről a Magyar Nemzeti Bank idei Versenyképességi jelentésében. Többek között azt kifogásolják, hogy az egészségügyi magánkiadásokat nem egészségpénztárakon vagy magán biztosítókon keresztül költi a lakosság.
A munkáltatók is hozzájárultak a rekordhoz (2020.08.04.)
A Patika-csoport egészségpénztárainak tagjai idén összesen közel 600 millió forinttal gyarapodtak az szja-visszatérítésnek köszönhetően. A tavalyihoz képest 30%-os bővülésben szerepet játszik, hogy a pénztártag a munkáltatói tagdíj-hozzájárulás után is jogosult a 20%-os jóváírásra.
Nincs vége a vírusveszélynek (2020.08.04.)
Vissza kellene térni a zárt térben való maszkhasználatra – figyelmeztetett dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora. Arra számít, hogy november környékén ismét megemelkednek az esetszámok, nem véletlen, hogy mindenhol a világon arra törekednek, hogy a vakcina elkészüljön addigra.
Korábbi blogbejegyzéseink