Blog
Hogyan vészeljük át az őszi allergiát? (2019.10.01)
Orvos szakértői partnerünk összegyűjtött néhány tanácsot, amelyeket betartva könnyebben túljuthatunk az őszi allergiaszezonon. Arra is adunk javaslatot, hogy milyen vizsgálattal lehet beazonosítani, melyik allergénre érzékeny a szervezetünk.
Savlekötőket vont ki a forgalomból a gyógyszerhatóság (2019.09.19.)
A Ranitidin hatóanyagot tartalmazó gyomorsavcsökkentőket kivonta a forgalomból, illetve felfüggesztette forgalmazásukat az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI).
Egészségtippek szülőknek (2019.09.12.)
Itt az ideje, hogy bejelentkezzünk a gyerekorvoshoz szűrővizsgálatra. A magyar általános iskolákban kétévente ellenőrzik a gyerek fejlődését, az Amerikai Egyesült Államokban évente. De nem csak a gyakoriságban van különbség a hazai és a nemzetközi gyakorlat között.
Ne bízzuk a gyerekre az uzsonnavásárlást! (2019.09.10.)
Csengeri Lilla dietetikus szerint nem jó gyakorlat, ha a gyerekek az iskolai büfében vásárolnak maguknak uzsonnát. Fontos, hogy a nebulók kellő mennyiségű fehérjét, lassan felszívódó szénhidrátot, gyümölcsöt és olajos magvakat is fogyasszanak napközben.
Erre a súlyos betegségre van védőoltás (2019.09.08.)
Az ingyenes HPV (Humán papilloma virus) elleni oltást a 12. életévüket betöltött hetedik osztályos lányok szülei igényelhetik az iskolákban szeptember 12-ig.
Szombaton Retro Véradás a Vérmezőn (2019.09.05.)
A segíteni akarók Budapesten a Vérmezőn, Szegeden, Pécset, Debrecenben, Győrben és Miskolcon a területi vérellátóban adhatnak vért szeptember 7-én, szombaton.
Korábbi blogbejegyzéseink