A koronavírus-járványban felértékelődik a novemberi akció (2020.10.04.)

A vírushelyzetben sok családnak jelenthet extrasegítséget a novemberi akció, amikor a Pénztár lemond tagjai javára a befizetéseket terhelő működési költség jelentős részéről. A koronavírus okozta gazdasági visszaesésben a megtakarítás még nagyobb segítséget jelenthet tagjainknak az év végi adóoptimalizálásban.

Évek óta nő az egyéni befizetések aránya a Pénztár szolgáltatási célú bevételeiben, az idei év első félévében pedig kiugró mértékkel, 12,4%-kal növelték tagjaink egyéni megtakarításukat. A hozzánk érkező befizetések növekedése azt mutatja, a pandémia hatására a családok jobban koncentrálnak az egészségükre, ami nemcsak a maszkviselésben, kézfertőtlenítésben, az egymástól való megfelelő távolság betartásában merül ki, hanem a megtakarításaik átgondolásában is.

Novemberben azok a pénztártagok, akik az év első tíz hónapjában – az idén belépők a csatlakozásuk hónapjától – befizették az alapszabályban meghatározott minimális hozzájárulást, november 1– 30. között további befizetésük 30 000 forint feletti részéből nem fizetnek működési és likviditási költséget. Azt az összeget 100%-ban jóváírjuk az egyéni számlákon, így is hozzájárulva a családok megnövekedett egészségügyi kiadásaihoz, ami a koronavírus elleni védekezésben mindenkit érint kivétel nélkül.

Különleges pénztári ajánlat az idei akcióban

A Wáberer Medical Center (WMC) az Új Pillér tagjai számára az októberben és novemberben foglalt vizsgálatokra az alábbi kedvezményeket kínálja:

  • 15% kedvezmény a kardió CT vizsgálatokra
  • 10% kedvezmény kardiológiai szakorvosi vizsgálatra

A hirtelen jelentkező mellkasi fájdalom ijesztő jelenség, és helyesen, ha azonnal orvoshoz fordulunk vele. A WMC szakambulanciáján célzott kardiológiai vizsgálatokkal azonosítják a mellkasi fájdalom eredetét. Az egészségközpont legfontosabb célja, hogy a legveszélyesebb okot, a koszorúér-betegséget azonosítsa, vagy kizárja és ezzel életeket mentsen meg.

Szeptember elején – több hónapos tesztüzem után – nyílt meg az egészségpénztár szerződött partnerének kardiológiai centruma, a Wáberer Medical Center kategóriateremtő privát szívgyógyászati központja. A korszerű – hazai és nemzetközi – ellátási protokollok mentén létrehozott központban számos, a privát ellátásban eddig nem vagy csak rendkívül kevés helyen elérhető szolgáltatást kínálnak: a szívritmuszavarok, és a mellkasi fájdalom részletes kivizsgálásától a rendszeres pacemaker-felülvizsgálatokig. A központ hat szakambulanciája, illetve szív-MR, kardio- és koronária-CT készítésére is alkalmas, emelt szintű képalkotó diagnosztikai háttere a kardiológiai páciensek teljes körű szűrését, ellátását és utánkövetését biztosítja.

Ellenőrizze havi befizetéseit

Figyelem, már most érdemes ellenőrizni az online ügyintézésben, hogy minden hónapban rendezve lett-e a tagdíj, amely után jár az szja-visszatérítés is. A tagdíj – megtévesztő elnevezése ellenére – működési költséggel csökkentett része az Ön szabadon felhasználható egyenlegét gyarapítja. Jóllehet azok sem maradnak le az akcióról, akiknek tagdíjelmaradásuk van, az ő esetükben viszont a befizetésüknek csak az elvárt hozzájárulás feletti hányadára érvényes a kedvezményes költségelvonás. Ezért is érdemes október végéig az online folyószámla kimutatásban ellenőrizni és kényelmesen bankkártyás fizetéssel azonnal rendezni a fennálló hiányt.

Minél többet fizet, annál többet spórol

A befizetési akcióban résztvevők annál jelentősebb összeget nyernek meg egészségükre és a COVID-19 elleni védekezés költségeinek fedezésére, minél többet fizetnek be.

Idén novemberben az Új Pillér tagjai 100 ezer forintos befizetésből 3 150 forinttal többet, a 750 ezer forintra kiegészített befizetésből akár 12 ezer forinttal többet költhetnek, mint az év más hónapjában beérkező hozzájárulásból. Ezzel az összeggel is szeretnénk hozzájárulni, hogy minden családban biztosítva legyen a koronavírus elleni védekezéshez szükséges elegendő orvosi maszk, kézfertőtlenítő, immunerősítő vitamin. Az egyéni védekezésre fordítható összeget tovább növeli a 20%-os adójóváírás – legfeljebb plusz 150 ezer forint –, amelyet már akár márciusban a számláján tudhat az, aki januárban beadja a hibátlanul kitöltött adóbevallását.

A munkáltatójuktól célzott szolgáltatásra támogatást kapó tagjainknak is érdemes kihasználniuk az akciót, hiszen az egyéni befizetésükből a pénztár valamennyi szolgáltatására költhetnek kiegészítve a munkáltatójuktól kapott juttatást. Ebben az esetben az állami támogatásról, az szja-jóváírásról sem kell lemondaniuk, hiszen arra minden pénztártag jogosult az egyéni befizetése után.

Borítókép: freepik.com

<< VISSZA