Az időben felfedezett betegség sokszor gyógyítható! (2019.04.04.)
A Patika-csoport célja, hogy szolgáltatásainkkal és a fenntartható finanszírozási háttér megteremtésével hozzájáruljunk ahhoz, hogy minél többen minél tovább élhessenek egészségben, jóllétben. Felelős márkaként ezért csatlakoztunk Magyarország legnagyobb szabású szűrőprogramjához.

Áprilistól karácsonyig a legmodernebb technológiával felszerelt szűrőkamion járja az országot: az érdeklődők 200 egyeztetett helyszínen 37 féle átfogó ingyenes szűrővizsgálaton vehetnek részt.

A prevenciós program 2010-ben indult, azóta összesen 1700 helyszínen 500 ezer látogató számára hétmillió vizsgálatot végeztek el. Az adatokból megállapítható, hogy a magyaroknak van még hová fejlődniük az egészségmegőrzés terén. Egyértelműen kijelenthető, hogy a vizsgálatokon résztvevők közel fele a kiemelt kockázatú csoportba tartozik, és ha nem kezeltetik magukat, akkor néhány év múlva szívinfarktus, stroke fenyegetheti őket, nem beszélve a daganatos megbetegedésekről. Akik a szűréseken részt vesznek, kezükbe vehetik az egészségkönyvüket, amely tartalmazza az összesített szűrési eredményeket. Az adatok birtokában – ha szükséges – célzottan tudják felkeresni a szakrendeléseket vagy a háziorvosukat.

A felnőtt lakosság mellett idén már évi 75 000 gyermek integrációja is megkezdődik, amelynek legfőbb üzenete: csak egészséges gyermekből lehet egészség felnőtt. Az „Utazás az egészség birodalmába” című gyermekprogram célja a prevenciós gondolkodás elterjesztése, a betegségek megelőzésének tudatosítása. Az egészséges táplálkozás, a testnevelés, a gyermekek lelki egészségének javítása és az egészségismeretek elősegítése, elsajátítása is része a programnak, amely szól az általános iskolába járóknak és az egyetemistáknak is.

Az idén 74 szakmai szervezet összefogásával folytatódó modellértékű, a világon egyedülálló kezdeményezés mind az elsődleges, mind pedig a másodlagos megelőzés szempontjából sikeresnek mondható – mutat rá a program indulása kapcsán kiadott közlemény.

Akik a szűréseken részt vesznek, kezükbe vehetik saját egészségkönyvüket, amely tartalmazza az összesített szűrési eredményeket egészségi állapotukról, és az adatok birtokában felkereshetik a háziorvosukat vagy magánrendelést, hogy a teendőkről egyeztessenek. Bővebb információ: www.egeszsegprogram.eu

<< VISSZA