Idén sem szűkültek a támogatási lehetőségek (2019.01.04.)
A munkavállalóikról gondoskodó munkáltatók idén három módon járulhatnak hozzá munkavállalóik egészségéhez egészségpénztáron keresztül. A már jól ismert munkáltatói hozzájárulás és adomány mellett az idei év slágere várhatóan a célzott támogatás lesz.

Neves HR-eseket kérdezett a Menedzsment és Controlling Portál arról, hogyan készülnek az idei kihívásokra. A válaszok alapján egyértelmű, hogy idén is a munkaerő megszerzése és megtartása lesz a fókuszban a legtöbb vállalatnál. Sok cég indítja az évet a meglévő juttatási rendszer átalakításával a megváltozott szja-szabályoknak köszönhetően, de a béren felüli juttatások megszüntetése szinte sehol nem opció. Már csak azért sem, mivel a munkáltató és munkavállaló viszonyában mind jobban előtérbe kerül a partnerség fogalma. Az új vállalati kultúra célja, hogy fokozza a dolgozók motiváltságát, elégedettségét, és ezáltal a vállalatok teljesítményét és versenyképességét. A HR-nek ezen értékek mentén kell összehangolni a vállalati elvárásokat az egyének motivációjával.

Ebben a helyzetben felértékelődik a benefit programok szerepe. A munkáltatók így tudnak a munkavállalóiknak olyan szolgáltatásokat kínálni – különösen az egészség és az oktatás területén –, amelyek a cég hosszú távú munkaerő-megtartó képességéhez és a pozitív vállalati márka kialakításához hozzájárulnak – fogalmazott a Patika-csoport célzott szolgáltatásra kidolgozott egyedülálló modelljét bemutató üzleti reggelin Dr. Trautmann László, a Budapesti Corvinus Egyetem Mikroökonómia tanszékének tanára, a Patika Egészségpénztár ellenőrző bizottságának elnöke.

Munkáltatói hozzájárulás és az adomány

Az egészségpénztár a kisebb és nagyobb cégek juttatási csomagjában is fontos szereplő annak ellenére, hogy idén a munkáltatói hozzájárulás és az adomány bérként adózik. A már megszokott támogatási forma esetében fontos újdonság, hogy a pénztártag munkavállaló számláján jóváírt hozzájárulás után a munkavállaló 20%-os szja-kedvezményt érvényesíthet, csakúgy, mint az egyéni befizetései után. A Patika-csoport munkáltatói partnerei közül sokan felismerték a juttatásban rejlő előnyöket, ezért idén is megtartották az eddig biztosított hozzájárulást, amely teljes adóterhelése – figyelembe véve az szja-visszatérítést – 51,63% (10 ezer forintos nettó munkáltatói hozzájárulás 18 195 forintba kerül a cégnek, a munkavállaló pedig szja-visszatérítéssel növelve 12 000 forintot tudhat a számláján).

Célzott egészségpénztári támogatás

Sok cég már decemberben a 40,71%-os adózással adható célzott támogatásra kötött szerződést a pénztárral. A Patika-csoport egyedülálló, kártyával költhető szolgáltatása nemcsak a korábbi partnereinket győzte meg, hanem több új munkáltatót is hozzánk terelt. A dolgozó a munkáltatói célzott támogatást az előre meghatározott pénztári szolgáltatásokra (pl. gyógyszer) költheti el az eddig megszokott módon, kényelmesen. A cég is a megszokott módon utalhat egy összegben, a bevallásban meghatározott munkavállalók részére. A Patika-csoport multipayes technológiájának köszönhetően a kártyahasználatban sincs különbség: a tagok továbbra is a jól bevált módon, egyszerű lehúzással, külön kódok nélkül fizethetnek a patikakártyával.

A szolgáltatásról további információt és a csatlakozás menetéről szóló tájékoztatót ITT  olvashatja.

 

<< VISSZA