Magyar feltaláló Az Év Innovátora

Az EVA egy olyan, gépi látást alkalmazó okosszemüveg, amely a vakok és látássérültek beltéri és kültéri mobilitását segíti. Idén az eszközt fejlesztő Imre Krisztián érdemelte ki a brüsszeli Európai Üzleti Csúcstalálkozó keretében átadott Az Év Innovátora díjat.

 

Dohányzásmentes világnap: Magyarország az első a tüdőrák-rangsorban

Az Európai Unió tagállamai közül továbbra is Magyarországon volt a legmagasabb a tüdőrák okozta halálesetek aránya a halálos kimenetelű daganatos betegségeken belül – tette közzé az uniós statisztikai hivatal a dohányzásmentes világnap alkalmából.

Patikanap: fókuszban a légúti betegségek megelőzése és kezelése

15 éve, a patikanap induláskor a cél az volt, hogy a lakosság megismerje a gyógyszertári munkát, később a gyógyszerészi gondozás kapott hangsúlyt, ma pedig a gyógyszertárak népegészségügyi szerepvállalásának szimbóluma június első szerdája – írja a Gyógyszerészi Hírlap májusi száma.

A 6 legégetőbb feladat a Magyar Orvosi Kamara szerint

Megjelent a Magyar Orvosi Kamara állásfoglalása, amelyben a szakmai szervezet megfogalmazta, mit várnak az új szakmai irányítóktól. Válaszul Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára közölte: közösek a kormány és a MOK legfontosabb célkitűzései.

Nőttek a háztartások egészségügyi kiadásai

Megjelent a KSH A háztartások fogyasztása, 2017 (előzetes adatok) c. kiadványa, amelyből kiderül: 2017-ben a háztartások fogyasztási kiadása 5,1%-kal nőtt 2016-hoz képest, egészségügyre reálértéken 3,9%-kal költöttek többet.

Először műtött ROSA Magyarországon

Az idegsebészet célja, hogy a lehető legkisebb sértéssel a leghatékonyabban végezzenek műtéteket. Ezt segíti a robotizáció az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet funkcionális idegsebészeti osztályának főorvosa szerint.

A GDPR előírásainak megfelelően módosítottuk az adatvédelmi szabályzatunkat, amelyet IDE kattintva elolvashat. Amennyiben nem szeretne a jövőben az egészséggel és az egészséges életmóddal kapcsolatos újdonságokról értesülni, kattintson IDE a leiratkozáshoz.
patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu
Copyright ® Patika-csoport  |   2018   |   Minden jog fenntartva.