Bér, és valami más, ami a fizunál is többet ér

Továbbra is a munkaerőkérdés az egyik legégetőbb gondja a cégeknek: miközben Magyarországon rekordalacsony a munkanélküliségi ráta, a betöltetlen állások száma magas. Coachok és humán erőforrás szolgáltatásokat nyújtók különböző tippekkel segítik a cégeket, hogy mitől lehetnek ők a legvonzóbbak a munkaerőpiacon. Abban szinte mindenki egyetért, hogy nem a bér a Jolly Joker.

 

Ahol a HR-stratégia része az egészségmegőrzés

A munkavállalókért folyó küzdelemben felértékelődött a dolgozók lojalitását és elégedettségét növelő javadalmazási rendszer. Lényeges, hogy mindez kiszolgálja mind a szellemi, mind a fizikai állomány igényeit és minél több maradjon a munkavállalónál nettó értékben – vallja a Nolato HR-igazgatója.

Hiteltörlesztés egészségpénztárból

A forint árfolyamának mostani esése sokakban idézhet fel rossz emlékeket függetlenül attól, hogy ma már a bankok nem kínálnak devizatermékeket a lakáshitel-piacon. A hozamok alakulására viszont figyelni kell! Egészségpénztári tagdíj-kiegészítéssel is csökkentheti munkavállalója hitelterhét.

Így foglalkoztathatunk diákokat

A munkáltatók a nyári szabadságolások idején szívesen alkalmaznak diákokat az egyszerűbb munkafázisokra. A Saldo Zrt. cikkében a diákok nyári munkavállalásának lehetséges módjait, azokat érintő adózási kötelezettségeket mutatja be.

Íme félmillió évnyi élettapasztalat tanulsága

Egészség, család, szeretet. Ez a három legfontosabb dolog az életben egy felmérés tanúsága szerint. Nem is gondolnánk, hogy milyen fontos szerepe van a munkahelynek abban, hogy ehhez hozzásegítse az alkalmazottait. Vegyük sorra, mit tehet a vállalat munkavállalói boldogságáért.

Az iroda levegője is számít!

Idén a légúti betegségekre fókuszál a Patikanap. Ebből az alkalomból vettük górcső alá az irodák levegőjét, hiszen a munkahelyi belső terekben is lehet magas a szálló por koncentrációja, amely számtalan betegséggel hozható összefüggésbe.

A GDPR előírásainak megfelelően módosítottuk az adatvédelmi szabályzatunkat, amelyet IDE kattintva elolvashat. Amennyiben nem szeretne a jövőben az egészséggel és az egészséges életmóddal kapcsolatos újdonságokról értesülni, kattintson IDE a leiratkozáshoz.
  patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu  
Copyright ® Patika-csoport  |   2018   |   Minden jog fenntartva.