Nő a magánegészségügyben költött patikapénztári forintok aránya

Az elmúlt három évben a Patika-csoport szolgáltatási kiadásának szerkezete fokozatosan tolódott a gyógyszerköltésektől a magánegészségügyi szolgáltatások irányába. A trend a teljes egészségpénztári szektorra jellemző párhuzamosan a háztartások zsebből finanszírozott egészségcélú költéseinek növekedésével.

 

Az első digitális egészségügyi konferencia tanulságai

Az egészségügyi szolgáltatások minősége nagyban függ attól, hogy a szükséges adatok milyen formában állnak rendelkezésre – hangzott el a digitális egészségügy jelenével és jövőjével foglalkozó Digital Health Summiton.

Van megoldás a gyógyszerek sejtekbe juttatására

Napjainkban a gyógyszerfejlesztés egyik legnagyobb kihívását az jelenti, hogyan lehetséges a fehérje alapú gyógyszereket a sejten belülre juttatni. A problémára a megoldást a szegedi egyetem kutatóinak legújabb tudományos eredménye jelentheti.

Etikai vagy büntetőjogi kérdés a hálapénz?

Tettük fel a kérdést Kincses Gyulának, a MOK elnökének. Azzal mindenki tisztában van, hogy pénzt csúsztatni az orvos zsebébe valójában korrupció és a feketegazdaságot erősíti. De sokan felhördültek azon, hogy legyen büntethető.

Tegye lehetővé, hogy paciensei egészséget adjanak ajándékba!

Ma már szinte alig akad olyan üzlethálózat vagy márka, amely ne árulna ajándékutalványt vagy ajándékkártyát. Miért ne vehetnének az ön paciensei is ajándékba szeretteiknek gyógyulást vagy a betegségek korai felismerését lehetővé tevő szűrővizsgálatot, esetleg egy-egy célzott vizsgálatot?

Mi fér bele a foglalkozás-egészségügybe?

Az egészségügyi szolgáltatók, a biztosítók és az önkéntes egészségpénztárak sokféle szolgáltatási csomaggal igyekeznek kielégíteni a munkáltatói igényeket. Jóllehet az egészségbiztosítás már nem adómentes juttatás és a hagyományos céges egészségpénztári befizetés is bérként adózik, a dolgozók sok helyen megszokták és elvárják az egészségcélú juttatást.

Amennyiben érdekesnek találta hírlevelünket, ajánlja ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu
Copyright ® Patika-csoport  |   2020   |   Minden jog fenntartva.