Sikeres volt a Patika-csoport 2019-ben

2019-ben közel 13%-kal nőtt az egyéni befizetés és
22%-kal a tagjaink számlájára érkező szja-visszatérítés a 2018-as adatokhoz képest. A munkáltatói befizetések pedig átrendeződtek: a munkáltatói tagdíj-hozzájárulások helyét átvette a célzott támogatás formájában érkező munkáltatói szerepvállalás.
 

Így alakulnak 2020-ban az önsegélyező támogatások

A legnépszerűbb önsegélyező szolgáltatásokra fizethető támogatást a minimálbér százalékában határozza meg a Pénztártörvény. A 2018-ban kötött kétéves bérmegállapodás értelmében idén újabb 8%-kal, 161 000 forintra nőtt a minimálbér Magyarországon.

Bankkártyás befizetés: 3 év alatt 2,5 milliárd forint

2017 márciusa óta tudják tagjaink bankkártyával feltölteni egészségpénztári számlájukat. Egyre többen élnek a kényelmes és ingyenes fizetési megoldással, amelynek köszönhetően a befizetett összeg azonnal költhető a patikakártyával.

Itt a régóta várt új szolgáltatásunk

Januártól szolgáltatásalapú egészségbiztosítást is köthetnek pénztártagjaink 20%-os szja-visszatérítéssel támogatva. Az Allianz Biztosító csomagjai már elérhetőek kínálatunkban, de rövidesen további biztosítók szolgáltatásaira is szerződést köthetnek tagjaink pénztárunk segítségével.

A túl sok testzsír 2-es típusú diabéteszt okoz

Először figyelték meg tudósok, hogy a túl sok zsír a májból a hasnyálmirigybe terjedve 2-es típusú cukorbetegség kialakulásához vezet. A Newcastle-i Egyetem kutatócsoportjának tanulmánya a Cell Metabolism című folyóiratban jelent meg.

Étkezési vonalkód az egészségért

„Az élelmiszerkutatással az a gond, hogy a kutatási módszertana megrekedt a 19. században” – véli Barabási Albert-László hálózatkutató, fizikus. A Northeastern Egyetem professzorával készült beszélgetés a Portfolio.hu-n jelent meg.

Ha érdekesnek találta hírlevelünket, küldje tovább ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu

Copyright ® Patika-csoport  |   2020   |   Minden jog fenntartva.