Novemberben a célzott támogatásban részesülő munkavállalók is jól járnak

A novemberi befizetési akcióban a munkáltatói tagdíj-kiegészítésből is magasabb összeg kerül a pénztártag számlájára és a célzott támogatást kapó munkavállalóknak is megéri magasabb összeget befizetniük egészségpénztári számlájukra. 30 ezer forint felett minden fillér az egészségre költhető összeget gyarapítja levonás nélkül.

 

Ez lehet az oka, ha munkavállalója nem tudja használni patikakártyáját

Ha az Ön munkavállalója azt tapasztalta október 31. után, hogy nem működik a patikakártyája, előfordulhat, hogy a törvényi előírásoknak megfelelően zároltuk az egyenlegét, mert esetében nem tudtuk elvégezni a teljes körű azonosítást. A további teendőkről itt olvashat.

Megéri az egészséget támogatni? Igen!

Bár a 2020-as adócsomagot a kormány még nem hirdette ki, a mostani szabályok alapján a munkáltató a SZÉP Kártya három alszámlájával és az egészségpénztárba fizetett célzott támogatással tudja a dolgozók körében a legnagyobb elégedettséget elérni a legkedvezőbb adózással.

Influenzajárvány: mikor jön és mit tehetünk ellene?

A tél közeledtével egyre többeket foglalkoztat, hogyan lehet védekezni az influenza ellen. Munkáltatóként is érdemes átgondolni, megéri-e az oltás. Tudta, hogy munkáltatóként adókedvezménnyel biztosíthat dolgozói számára védőoltást?

Nem a kor, hanem az élethelyzet számít

Általános vélekedéssel szakít az a legújabb országos kutatás, mely azt bizonyítja, hogy a munkahellyel kapcsolatos elvárásokat sok esetben inkább a munkavállalók élethelyzete határozza meg, semmint a generációs különbségek. Ezek szerint az Y vagy a Z generáció gyakran hangoztatott újfajta szemlélete korántsem egyedül meghatározó a munka világában.

Megvan az egészségpénztárak 2020-as slágerterméke!

Hiába kedvező a célzott támogatás adóterhe, a munkáltatók számra maga a kifejezés nem mond semmit. Ha viszont azt mondom, hogy a vállalat a bérnél lényegesen kedvezőbb adóteher mellett köthet szolgáltatásalapú egészségbiztosítást akár minden munkavállalójának, máris értelmet nyert a jogszabályi lehetőség.

Ha érdekesnek találta hírlevelünket, küldje tovább ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
  patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu  
Copyright ® Patika-csoport  |   2019   |   Minden jog fenntartva.