Használja ki az egészségpénztári tanév-kezdési támogatást már augusztusban!

Hamarosan indul a 2019/2020-as tanév, és már a felsőfokú tanulmányaikat kezdők is tudják, melyik egyetemen tanulhatnak tovább. Az évkezdés jelentette extrakiadásokat gyermekenként akár 149 ezer forintig egészségpénztári számláról is finanszírozhatjuk. Az augusztus 17. után kiállított számlákat várjuk.
 

Augusztusban is várja a szűrőkamion

Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja nyáron sem pihen. Ne maradjon le az augusztus végi lakossági nyílt napokról, ahol pontos tájékoztatást kaphat egészségi állapotáról ingyenesen.

Okosotthon a demenciában élőknek

A Digital Health Challenge nemzetközi egészségtechnológiai versenyen a magyar startup nyerte a legjobb prototípusért járó díjat a demenciában szenvedők életét megkönnyítő okosotthon megoldásával.

Miért árt a feleslegesen szedett antibiotikum?

Akár néhány évtizeden belül visszaköszönhet a múlt: újból halálos betegséggé válhat a tüdőgyulladás vagy egy műtéti fertőzés. Szolgáltató partnerünket kérdeztük arról, hogy mikor kell és mikor nem kell antibiotikumot szedni.

Újabb oltás lett kötelező

Ősztől kötelező a bárányhimlő elleni védőoltás. A vakcinát a gyerekeknek 13 és 16 hónapos korban kell megkapniuk a teljes védettséghez. Ezzel 12-re nőtt az életkorhoz kötött kötelező védőoltások száma Magyarországon.

Strandolás könnyedén, fertőzésmentesen

Bár a strandolás önmagában nem jelent veszélyt, a baktériumok, gombák és vírusok a legyengült immunrendszerűeket és a még egészségesnek hitt egyéneket is könnyebben támadják meg a nyirkos, esetleg túl hideg vagy túl meleg vizes közegben.

Ha érdekesnek találta hírlevelünket, küldje tovább ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu

Copyright ® Patika-csoport  |   2019   |   Minden jog fenntartva.