Még mindig az egyik legjobb alternatívát jelentik a pénztárak

Jól szerepeltek a Patika-csoport pénztárai az idei első negyedévben, főleg az egyéni befizetések ugrottak meg látványosan, közel 12%-kal. Fontos, hogy a munkáltatók is látják a pénztári hozzájárulásban rejlő lehetőséget és ezzel számos munkavállaló számára megnyitják az utat a pénztári takarékoskodás felé.

 

Érdemes egészségpénztári juttatással kényeztetni a
Z generációt?

Hogyan lehet a vállalatot kívül és belül egyaránt vonzóvá tenni az ott dolgozók és a leendő munkavállalóik számára? A munkáltatói márkaépítés sajátosságairól szóltak az előadások az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kara által szervezett konferencián.

Biztosnak érzik állásukat a magyar munkavállalók egy felmérés szerint

Az idei első negyedévben 2 ponttal csökkent a munkavállalói bizalmi index a hazai dolgozók körében a tavalyi év hasonló időszakához képest, az előző negyedévhez mérve változatlanul 68 pont volt a mutató - derül ki egy friss munkaerőpiaci kutatásból.

A gazdaság motorja az egészség és az egészségipar

Nem növelhető tovább az egészségügyi kiadásokon belül a magánfinanszírozás 30%-os aránya – idézte a Napi.hu – a magyar egészségügy helyzetét nemzetközi összehasonlításban vizsgáló GKI tanulmány bemutatásán elhangzott megállapítást.

Állandósult a munkaerőhiány

Az Alternatív Gazdasági és Demográfiai Fejlesztési Központ számszerűsítette a KSH adatai alapján, hogy a Ratkó-generáció nyugdíjba vonulásával évente mennyivel csökken az aktív munkaerő száma hazánkban, azaz a cégek mennyivel számíthatnak kevesebb dolgozóra. Lehet, érdemes a generációváltásra hangolni a toborzási stratégiákat.

Részesedjen minden munkavállaló!

A munkavállalói motivációs eszköztár egyik jól használható eszköze lehet egy résztulajdonosi program elindítása – írja a Piac & Profit szakértőre hivetkozva. A motivált munkaerő a társaság cégértékét is növeli – a többségi befektetők legnagyobb megelégedettségére.

Ha érdekesnek találta hírlevelünket, küldje tovább ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
  patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu  
Copyright ® Patika-csoport  |   2019   |   Minden jog fenntartva.