Megéri elfogadni a patikakártyát

Munkáltatói tagjaink többsége felismerte a célzott támogatásban rejlő előnyöket, amelynek köszönhetően idén is költséghatékony módon tudják támogatni munkavállalóik egészségcélú költéseit. A Patika-csoport mellett szóló egyik legfőbb érv a támogatás kártyás költhetősége.

 

Többen költenek többet a magánegészségügyben

2018-ban az egészség- és önsegélyező pénztári intézménycsoport összes szolgáltatási kiadása nem változott lényegesen az egy évvel korábbi értékhez képest, de folytatódott a szolgáltatások összetételének átrendeződése – derül ki a Magyar Nemzeti Bank szektorjelentéséből.

Az orvosi kannabisz használatának egységesítését sürgeti az unió

Az EU-nak ösztönöznie kell az orvosi kannabisz használatát, az egészségbiztosítási rendszereknek támogatniuk kell a kannabisz alapú gyógyszereket, a hatóságoknak pedig egyértelműen meg kell határozniuk az orvosi kannabisz felhasználási területeit – olvasható az európai parlamenti képviselők állásfoglalásában.

A hazai K+F 19%-át a gyógyszeripar adja

A gyógyszeripari kutatásfejlesztési tevékenység (K+F) komoly részesedést képvisel Magyarország innovációs költségvetésében: négyszer annyit költ kutatásfejlesztésre ez az ágazat, mint az IT szektor és háromszor annyit, mint a vezető exportágazat, az autóipar.

Egy újszerű program, ami hatékonyabbá teheti az itthoni vérellátást

A kórházi vérellátás nemcsak hazánkban, hanem világszinten is számos nehézséggel néz szembe. A probléma egyik fő forrása a véradók és a donációk számának folyamatos csökkenése, így a vérkészlet sok esetben nem tudja kielégíteni a növekvő igényeket.

Spanyolország a legegészségesebb ország

A Bloomberg Healthiest Country Indexe többek között a várható élettartam, a tiszta vízhez való hozzájutás lehetősége, a közegészségügy állapota, a dohányzás és az elhízást alapján állította sorrendbe az országokat. A listát Spanyolország vezeti, Magyarország a 48. helyre került.

Amennyiben érdekesnek találta hírlevelünket, ajánlja ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu
Copyright ® Patika-csoport  |   2019   |   Minden jog fenntartva.