Ne hezitáljon, használja ki az akciót!

Ha most fizet be az egészségpénztári számlájára, ugyanakkora összegből többet fordíthat saját és családja egészségére, mint az év többi hónapjában. Érdemes a család anyagi lehetőségeit a jövőre tervezett kiadások függvényében is mérlegelni, és minél nagyobb arányban kihasználni a 20%-os szja-visszatérítést, amely minden egyéni befizetés után jár.
 

Nő az egészségpénztárak szerepe

Jelenleg a családok mindössze 56 Mrd forintot költenek egészségpénztáron keresztül, vagyis hatalmas tere van a növekedésnek. Fontos lenne, hogy nőjön a szűrővizsgálatokon való részvétel, és a magánegészségügyi költéseiket is egyre többen a pénztári számlájukról fedezzék.

Mi lesz jövőre a munkáltatói juttatásokkal?

Használja ki, hogy a munkáltatója jövőre egészségpénztáron keresztül ugyanakkora bruttó keretből magasabb költhető összeget tud biztosítani a patikakártyára történő befizetéssel, mintha ugyanazt bérben fizetné ki.

Minősített patikás szolgáltatók

Az Affidea Diagnosztika és a Rózsakert Medical Center elsőként szerezte meg a transzparens, jogkövető és etikus magánegészségügyi szolgáltatók számára létrehozott védjegyet.

Kevés ideig maradunk egészségesek

Idén a Világgazdasági Fórum (WEF) már csak az egészségben eltöltött évek számát veszi számításba a Versenyképességi Index egészségügyi pillérében. Az új módszertannal rosszul járt Magyarország: nálunk még a nyugdíjkorhatárt sem élik meg egészségesen az emberek!

Az elhízás ára

A magyarok a legkövérebbek Európában, világviszonylatban pedig a negyedik helyen állunk. Három felnőttből kettő kisebb vagy nagyobb testsúlyproblémával küzd, és folyamatosan több túlsúlyosból lesz elhízott. Ez 2012-ben 207 milliárd forintjába került a társadalombiztosítási kasszának.

Egészséges recept: csicseriborsós süti

Az EgészségÉletmód.hu-n akadtunk erre a különleges süteményre, amely legfőbb alkotóeleme a csicseriborsó. A humusz alapanyagaként ismert hüvelyes kiváló fehérjeforrás és viszonylag alacsony a gyorsan felszívódó szénhidrát-tartalma.

Ha érdekesnek találta hírlevelünket, küldje tovább ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu

Copyright ® Patika-csoport  |   2018   |   Minden jog fenntartva.