Sikerrel vette a Patika-csoport az akadályt!

A Patika-csoport mindkét pénztára, a Patika és az Új Pillér Egészségpénztár is sikeresen teljesítette a 2017 elején maga elé kitűzött célt: a cafeteriarendszer kedvezőtlen átalakítása ellenére is sikerült megőriznünk tagságunkat, sőt! Mindkét kasszában nőtt a taglétszám az év során.
 

2018-ban folytatódott a tavaly megkezdett minimálbér-emelés: 8,2%-kal, 138 000 forintra nőtt a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló alapbérének kötelező legkisebb összege. Az ehhez kötött kifizetések, értékhatárok is nőnek.

Az önkéntes egészségpénztár nemcsak adó-visszatérítéssel támogatott, azonnal az egészségünkre költhető öngondoskodási lehetőség, hanem biztonságos, egészségcélú megtakarítás is.

2018-ban az egyes meghatározott juttatások adóterhe 40,71%-ra csökkent. Ennek köszönhetően akkor is több pénz kerülhet 2018-ban az egészségpénztári számlánkra, ha a munkáltató nem emeli meg a tavaly adott bruttó cafeteriakeretet.

„Motiválatlan dolgozókkal egyetlen cég sem tud a piacon maradni”

A megfelelő munkatársak megtalálása és megnyerése mellett a vállalatvezetők 60%-ának a dolgozók megtartása okoz nehézséget. Dr. Trautmann Lászlót, a Budapesti Corvinus Egyetem Mikroökonómiai tanszékének tanszékvezető tanárát, a Patikapénztár ellenőrző bizottságának elnökét kérdeztük a bérezés, a teljesítményelismerés szerepéről ebben a helyzetben.

Zsebre megy!


Éves szinten közel 540 milliárd forintot költenek a magyar háztartások egészségügyre. A legtöbb pénzt gyógyszerekre adjuk ki és egyre tetemesebb a magánorvosi rendelésre, privát diagnosztikai vizsgálatra fordított összeg is. Ha mindezeket egészségpénztári kártyával fedezzük, 20%-ot spórolunk a saját befizetések után járó szja-visszatérítésnek köszönhetően!

Ha érdekesnek találta hírlevelünket, küldje tovább ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu

Copyright ® Patika-csoport  |   2018   |   Minden jog fenntartva.