Keveset költ Magyarország egészségügyre

Az egy személyre jutó egészségügyi kiadások az EU-ban átlagosan 2000 eurót tesznek ki, míg Magyarországon a 600 eurót sem éri el. Egy felmérés szerint a hazai munkaadók az előtakarékosság ösztönzésével, az egészség megőrzésének támogatásával sokat tehetnek munkavállalóikért, akik ezt igénylik is.

 

Az önkéntes pénztárakat negatívan érinti a megemelt cafeteria adó, de a munkáltatók, a lakosság és végeredményben az állam sem jár jól, ha az éppen éledező öngondoskodási hajlandóság visszaesik.

A fejfájós betegről kiderülhet, hogy problémája összefüggés- ben van a munkahelyi stresszel. Az életmódot és lelki állapotot is figyelembe vevő programok számos betegség leküzdésében segítenek.

A nyár zárásaként a Vingardium Borfesztiválon népszerűsítettük az egészségtudatosságot a családok körében. Villámfelmérésünk eredménye: a családoknak egyre nagyobb érték az egészségpénztári juttatás.

Tegye a családbarát-munkahely programja részévé az egészségpénztári juttatást!

A családbarát munkahelyi kultúra megteremtésének is része lehet az egészségpénztári tagdíj-kiegészítés. Az önsegélyező szolgáltatások között például számos, a gyerekszüléshez, gyerekneveléshez kapcsolódó juttatást kínálunk akár szabadon felhasználható készpénz formájában.

Többet várnak az emberek a munkaadóktól

A magyarok nyugdíjaskori jövedelmük 55 százalékát az államtól, 30 százalékát saját megtakarításaikból, 15 százalékát pedig munkáltatójuk segítségével remélik előteremteni. A világ más országaiban az időskori anyagi biztonság megteremtésében jóval hangsúlyosabb a munkaadók szerepe és jóval kisebb az államé.

Amennyiben érdekesnek találta hírlevelünket, ajánlja ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu
Copyright ® Patika-csoport  |   2017   |   Minden jog fenntartva.