Segítünk a veszélyhelyzetben munkanélkülivé válóknak
Az Új Pillér munkanélkülieket támogató szolgáltatása készen áll a vírushelyzetre! COVID-19 idején is változatlanul számíthat pénztárunk gyors és zökkenőmentes ügyintézésére: most e-mailben is elküldheti igényét és a szükséges papírokat.
A koronavírus fertőzéssel kapcsolatos tudnivalók családok részére
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete és a Biztos Kezek Alapellátó Gyermekorvosok Tudományos Társasága készített egy útmutatót az aktuális tudnivalókról, amelyek a koronavírus fertőzéssel kapcsolatban segítséget nyújthat a családok számára.
Koronavírus idején is jól jön az egészségbiztosítás
Az Allianz Hungária Zrt. állásfoglalást adott ki a koronavírus-járvánnyal kapcsolatosan. Ennek alapján a Biztosító élet-, baleset- és egészségbiztosítási csomagjainak szerződési feltételeiben nem minősül kizáró oknak az új típusú koronavírus (COVID-19).
Bárki e-receptjét kiválthatjuk saját személyinkkel
A Magyar Közlönyben megjelent rendeletmódosítás szerint a gyógyszer kiadható annak, aki megmondja a beteg tajszámát és saját személyazonosító adatait hitelt érdemlően igazolja. Felírási igazolásra és meghatalmazásra tehát nincs szükség.
Másfél milliárdra nőtt a célzott szolgáltatások bevétele a szektorban
2019-ben az egészségpénztári tagdíjbevételek összetételében jelentős elmozdulás történt az egyéni befizetések javára, a tagdíjbevételek túlnyomó hányadát (82,7%-át) a tagok egyéni befizetései tették ki a munkáltatói hozzájárulással szemben szektorszinten. A cégek körében egyre népszerűbb támogatási alternatíva a célzott szolgáltatás.
A betegek többletigényeit az állami kórházban is ki lehetne elégíteni
Kincses Gyula szerint a zsebből költött egészségforintokat be lehetne terelni az önkéntes biztosítókhoz, egészségpénztárakhoz. A pénztárak működését nagyobb adókedvezménnyel lehetne támogatni, és a betegnek azt mondani, hogy a pluszkiadásért fizessen egészségpénztári kártyával.
Még több aktuális információért iratkozzon fel havi hírlevelünkre!
Kövessen minket a Facebookon!