Felmérés: kevesen lesznek nevelőszülők
A gyerekszületéskor járó 1 000 000 forintos önsegélyező támogatás örökbefogadás esetén is igényelhető.
Versenyképesség-növelő szerepe lehet a lakosság egészségének
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) versenyképesség-javító 180 pontos csomagjában 22 pontban taglalják a modern egészségügy kialakításához vezető lépéseket. Szó van benne többek között prevencióról, finanszírozásról, ellátásminőségről.
Egyre többe kerül Magyarországon az egészség
Az Eurostat infografikájából kiderül: hazánkban nőtt legnagyobb mértékben az egészségügy 2000 és 2017 között. Valószínűleg az áremelkedésnek még nincs vége, hiszen a fejlett egészségügyi technológia és a gyógyszerinnováció drága, az orvosok bérét pedig muszáj emelni. Az egészségpénztári tagság csökkenti a háztartásokra rakódó pluszterheket.
Tombol a kánikula, irány nyaralni!
Már egy két-háromnapos miniszabi is jótékonyan hat a szervezetünkre, míg a nonstop munka kifejezetten káros az egészségre. Aki belföldön pihen, ne hagyja otthon az Új Pillér kártyáját, sok helyzetben jól jöhet az egészségcélú megtakarítás.
Nem védik a szívet az omega-3 zsírsavas étrend-kiegészítők
Egy az ezerhez az esélye annak, hogy az omega-3-készítmények jelentős egészségi előnyökkel járnának - idézte a BBC hírportálja egy Angliában készült nagyszabású új kutatás adatait.
Anyatejet, de meddig?
Az Egészségügyi Világszervezet 1992-ben nyilvánította augusztus 1-jét az anyatej világnapjává, augusztus első hetét a szoptatás világhetévé. Az anyatej nagyon fontos a csecsemőknek: világszerte évente 820 ezer gyermek halálában játszik szerepet a szoptatás hiánya.
Még több aktuális információért iratkozzon fel havi hírlevelünkre!
Kövessen minket a Facebookon!