Másfél milliárdra nőtt a célzott szolgáltatások bevétele

Nem okozott meglepetést az önkéntes egészségpénztári szektor 2019-es teljesítménye. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint nőtt az egyéni befizetések aránya, míg a munkáltatói tagdíj-hozzájárulásokat elsöpörte az adóváltozás. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a cégek ne adnának egészségcélú juttatást.

 

A nagyvállalatok háromnegyede ad cafeteriát

354 munkáltató válaszai alapján készült el a Szent István Egyetem Menedzsment és HR Kutató Központjának felmérése. A szervezet arra kereste a választ, a gazdasági és pénzügyi válságból való kilábalás és a bekövetkező adó- és pénzügyi változások hogyan hatnak a cafeteriarendszerekre.

A fiatalokat a pénz motiválja

Sokan aggódnak amiatt, hogy a napjainkban munkaerőpiacra lépő fiatalok nem lesznek olyan motiváltak, mint az előző generációk tagjai. A világ egyik legnagyobb állásportálja, a Monster és a TNS Kutatóintézet közös kutatása szerint azonban a Z-generáció munkamorálja magasabb, mint az előző generációké.

Mit tegyünk, ha cégünknél felmerül a járványveszély?

Ahogy fizikailag is közelebb kerül a koronavírus hazánkhoz, egyre sürgetőbb, hogy saját vállalati teendőinket is átgondoljuk. Mi van, ha két kolléga rosszul lesz délelőtt? Erre a helyzetre ad tanácsot Vas Dóra kríziskommunikációs szakértő.

Nem csak egészségpénztárat ad? Ezt a lehetőséget ne hagyja ki!

Ha az ön munkavállalói sem alkotnak homogén csoportot, ha eltérő az élethelyzetük és ezért más és más célra kapott juttatás jelent számukra jól használható támogatást, a Multi-Pay® az ön partnere a béren felüli juttatások biztosításában.

Mibe kerül a dolgozó egészsége?

A vállalkozások – mérettől függetlenül – keresik a lehetőségét, hogy egészségesen tartsák a munkavállalóikat. A szándékot fel lehet öltöztetni a felelős foglalkoztató köntösébe, de a mérleg serpenyőjében legalább ennyit nyom a betegállományban töltött napok számának csökkentése.

Ha érdekesnek találta hírlevelünket, küldje tovább ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
  patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu  
Copyright ® Patika-csoport  |   2020   |   Minden jog fenntartva.