Van igazi alternatívája a munkáltatói befizetésnek!

A legutóbb küldött egyéni egészségszámla-kivonatunkon szerepel egy sor, ami a 2019 során meg nem fizetett tagdíjat tartalmazza. Sokan kérdezik, mit jelent ez az összeg és mi a teendőjük. Itt most választ kaphat minden kérdésére, többek között arra is, hogy érdemes-e megtartani a pénztári tagságot, ha a munkáltató már nem fizet hozzájárulást.
 

Kincses Gyula: „a többletigényeket az állami kórházban is ki lehetne elégíteni”

Kincses Gyula, a MOK elnöke szerint a magánegészségügynek alapvetően választékbővítő szolgáltatásnak kell lennie, viszont bizonyos többletigényeket akár az állami kórházban is ki lehetne elégíteni fizetős szolgáltatás keretében.

Immunerősítés: hasznos, ártalmas, esetleg pénzkidobás?

A koronavírus 2–3%-os halálozási rátája lényegesen magasabb, mint a szezonális influenza 0,1%-os mutatója, ezért drasztikusabb intézkedésekkel lépnek fel ellene az országok – írja a Portfolió. De mit tehetünk ellene mi magunk?

Egészségügy a húszas években

Az SAP szakértői a társadalmi működés modelljeinek szintjén mutatkozó láthatatlan, de annál nagyobb horderejű változásokra fókuszálnak a 2020-as években várható fejleményekkel kapcsolatban. Az egészségügy sem maradt ki a víziókból.

Itt a járványos agyhártyagyulladás szezonja, előzze meg!

2019-ben ismét több hazai halálos eset irányította rá a figyelmet a járványos agyhártyagyulladás elleni védekezés fontosságára. A ritka, de rendkívül súlyos lefolyású fertőző betegség akár 24 órán belül halált is okozhat, és maradandó egészségkárosodással járhat a túlélőknél. Szerencsére van ellene védőoltás.

Könnyebb lesz megbízható magánrendelőt találni

A privát szolgáltatók egyesülete betegközpontú honlapot és tájékoztató kampányt indít a minősített magánegészségügyi intézmények népszerűsítésére. A garantáltan kiválóan működő rendelőkben, klinikákon szinte kivétel nélkül fizethet patikakártyával.

Ha érdekesnek találta hírlevelünket, küldje tovább ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu

Copyright ® Patika-csoport  |   2020   |   Minden jog fenntartva.