2020 kihagyhatatlan egészségügyi tréning- és accelerátor programjai

2019-ben az EIT Health pán-európai versenyein magyar start-upok, például az InSimu Patient és a Sineko is a döntőbe jutottak, felhívva magukra európai befektetők figyelmét. 2020-ban még több lehetőséghez jutnak az egészségügyi ötletgazdák.

 

Mégis van esély!

Egy új angol kutatás szerint a tüdő varázslatos gyógyulásra képes a dohányzás abbahagyása után szemben az eddigi ismeretekkel, amelyek szerint a tüdőrákhoz vezető mutációk maradandóak.

Több mint 620 millió forintot várnak tagjaink az államtól

2020-ban várhatóan több mint 620 millió forint szja-visszatérítést írunk jóvá tagjaink egyéni számláján, ami 27%-kal haladja meg a tavalyi összeget.

A vezetőtől függ, hogy marad-e a munkavállaló

A munkavállalót nem a fizetés nagysága, nem az érdekes munka, se a kényelmes iroda nem ragasztja munkaadójához – állítja Polgár Zita vezetői és önismereti mentor.

Finanszírozási kórkép

Az OECD statisztikája szerint a közvetlen lakossági kifizetések aránya megközelíti a teljes hazai egészségügyi ráfordítás 30 százalékát. De még ennél is súlyosabb betegségre utal a költés szerkezete. Az alábbi elemzés a KSH 2017-es adatain alapszik.

Száműzhető-e a hálapénz az egészségügyből?

A 24.hu-nak nyilatkozó orvosok arra hívták fel a figyelmet, hogy a béremelés és a szigorúbb szankció fontos része a probléma megoldásának, a hálapénz kivezetése ennél jóval összetettebb, az egész rendszert érintő fájdalmas procedúra.

Amennyiben érdekesnek találta hírlevelünket, ajánlja ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu
Copyright ® Patika-csoport  |   2020   |   Minden jog fenntartva.