2019-ben tarolt a patikás célzott támogatás

A Patika-csoport a pénztári szektor jelentős szereplőjeként a munkáltatói célzott támogatás nyújtásában is aktív szerepet vállalt 2019-ben. A kártyával költhető támogatást legnagyobb részben gyógyszerre és gyógyászati segédeszközre, optikára és magán egészségügyi ellátásra ajánlották fel a munkáltatók.

 

Cafeteria 2020

A szociális hozzájárulási adó 2019. július 1-jei 2 százalékpontos csökkentése miatt 2020-ban összességében kissé magasabb összegű cafeteria-kifizetésekkel számolhatnak a munkavállalók a BDO Magyarország szerint. A szabályozás gyakorlatilag nem változott 2019-hez képest, így a legnépszerűbb juttatási elemekben sem számít hangsúlyeltolódásra az adótanácsadó cég.

Így alakulnak az önsegélyező szolgáltatásokra biztosítható támogatások

A legnépszerűbb önsegélyező szolgáltatásokra fizethető támogatást a minimálbér százalékában határozza meg a Pénztártörvény. Ne feledje, idén már magasabb összeget tud célzott támogatásként adómentesen önsegélyező szolgáltatásra biztosítani pénztártag munkavállalói számára!

Adjon egészségbiztosítást a bérnél kedvezőbb adózással!

A 2018-ban hatályon kívül helyezték a kockázati biztosítások adómentességét, de 2019-ben még a korábbi szabályozás szerint lehetett eljárni. 2020-ban viszont már csak az egészségpénztári célzott támogatással adott egészségbiztosítás adózik a bérnél kedvezőbben.

HR csapdák

Fontos, hogy gyakran visszajelzéseket kérjünk munkatársainktól, mert csalóka lehet, ha a HR-esek vagy a felsővezetők saját érzékelésükre hagyatkoznak. A salary.com felmérése meglepő eredményt hozott. A juttatási paletta kialakítása kapcsán is fontos, hogy meghallgassuk munkavállalóinkat.

Rengeteg munkavállalónak járna a juttatás, mégsem kapják meg

Törvény írja elő a munkaadók számára, hogy a képernyő előtti munkavégzés céljából dolgozóiknak ingyenesen biztosítsanak dioptriás vagy monitorszemüveget, azonban 10-ből 9 irodai dolgozó és a munkáltatók több mint a fele nem volt tisztában ezzel a lehetőséggel.

Ha érdekesnek találta hírlevelünket, küldje tovább ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
  patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu  
Copyright ® Patika-csoport  |   2019   |   Minden jog fenntartva.