A célzott támogatások harmada a Patika-csoportnál landolt

Idén az első félévben jelentősen visszaesett az egészségpénztárakba fizetett munkáltatói tagdíj-kiegészítés, a célzott támogatásra befolyó összeg azonban jelentősen nőtt. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) első félévet értékelő szektorjelentéséből egyértelműen látszik az egészségpénztári intézményrendszerben zajló paradigmaváltás.

 

Iskolakezdési támogatás: 2019-ben sem csak bérként adózhat a juttatás

Az elmúlt években ez a juttatás annyira evidenssé vált, mintha ez minden szülőnek alanyi jogon járna. Bár nem így van, sok munkáltató is így kezeli. A MAZARS összegyűjtötte az ilyen kifizetésekre vonatkozó aktuális szabályokat.

Kiderült a kendőzetlen valóság az egészségügyi ellátások finanszírozásáról

2017-ben először került 10% fölé a fizetős egészségügy, vagyis a műtétekért zsebből vagy önkéntes pénztáron keresztül kifizetett összeg – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal kimutatásából. A legfrissebb adatokat a Válasz online elemezte.

A munkatársak nem csupán egy fizetési csekkel azonosítják munkahelyüket

A tudatos munkavállalók figyelembe veszik a cég pénzügyi stabilitását és a cégkultúrát is – hívta fel a figyelmet a K&H. Utóbbi része a vállalat béren felüli juttatási politikája is.

Mibe kerül a kilépő dolgozó?

Amikor a juttatások költségét számba vesszük, az eredményt érdemes összehasonlítani azzal, hogy mibe kerül a cégnek, ha a munkavállalója távozik. Nem csak a kulcspozícióban lévő munkatársak pótlása kerülhet sokba! Találtunk egy kalkulátort, ami segíthet a toborzás, betanítás és egyéb költségek összegzésében.

Megjelent „Az Év Felelős Foglalkoztatója” pályázat

A tavalyi évhez hasonlóan az OFA Nonprofit Kft. 2019-ben is keresi az ország azon munkáltatóit, akik az emberi erőforrást vállalatuk legfontosabb értékeként kezelik, ezért megtartásuk, fejlesztésük és jóllétük érdekében erőfeszítéseket is tesznek.

Ha érdekesnek találta hírlevelünket, küldje tovább ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
  patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu  
Copyright ® Patika-csoport  |   2019   |   Minden jog fenntartva.