Új pozícióban az egészségpénztárak

A 2016 óta tartó tendencia folytatódott az idei év első félévében is: az egészségpénztárak a munkáltatók adóoptimalizálási eszközéből lassan a tudatos öngondoskodók intézményévé válnak. A vállalatok és az állam szerepvállalására azonban ebben a modellben is nagy szükség van.
 

Iskolakezdési egészségtippek szülőknek

A tanévkezdés jó alkalom, hogy bejelentkezzünk a gyerekorvoshoz az évi rendszeres szűrővizsgálatra. A magyar általános iskolákban kétévente ellenőrzik a gyerek fejlődését, az Amerikai Egyesült Államokban évente. De nem csak a gyakoriságban van különbség a hazai és a nemzetközi gyakorlat között.

Táplálkozzon mentesen,
20%-kal kedvezőbb áron

A Pénzcentrum megkérdezte a nagyobb boltláncokat arról, mennyibe kerülnek a gluténmentes termékeik, és összehasonlította azokat a normál étrendnek megfelelő termékekkel: elképesztő a különbség. Patikakártyával 20%-ot visszakaphatunk „gluténmentes kiadásainkból” az szja-visszatérítésnek köszönhetően.

A régióban először partnerünknél debütál a világ legkorszerűbb szűrőrobotja

Az új robot, a Kryptor Gold nemcsak nagyobb volumenű vizsgálat egyidejű, gyorsabb elvégzését teszi lehetővé, hanem az eddigi legpontosabb szűrésekhez képest is minimalizálja a hibalehetőséget.

Újabb kutatás igazolta a testsúly és a rákos megbetegedések közötti összefüggést

A véltnél legalább kétszer jobban növeli a rák kockázatát a túlsúly és az elhízás egy nemzetközi kutatócsoport új eredményei szerint. A tanulmány az International Journal of Epidemiology című szaklapban jelent meg, a kutatást a Nemzetközi Rákkutatási Hivatal (IARC) vezette.

Segítünk mérsékelni a tanévkezdés költségeit

Az évkezdés jelentette extrakiadásokat gyermekenként évi 149 ezer forintig egészségpénztári számláról is finanszírozhatjuk. A kifizetés a 180 napos egyenleg vagy az szja-visszatérítés terhére történhet.

Ha érdekesnek találta hírlevelünket, küldje tovább ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu

Copyright ® Patika-csoport  |   2019   |   Minden jog fenntartva.