Az egészségügyben dolgozóknak is jól jön az egészségpénztári tanévkezdési támogatás

Tanévkezdési támogatás szolgáltatásunk az általános- és középiskolások tankönyv-, taneszköz- és ruhavásárlásához igényelhető, az egyetemi, főiskolai támogatásnak köszönhetően pedig az egyetemi tandíj, kollégiumi elhelyezés és az albérlet költsége fedezhető. A munkáltató adóterhe nulla százalék.

 

Újabb szolgáltatók csatlakoztak a Primushoz

A FirstMed, az Istenhegyi Klinika, a Medserv és a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet is csatlakozott a Primus Egyesülethez. Ezzel a legnagyobb hazai privátegészségügyi szolgáltatók többsége tagja az iparág két éve alakult érdekvédelmi szervezetének.

Aggasztóan növekedett a gyógyszereknek ellenálló HIV-megbetegedések száma

Az Egészségügyi Világszervezet felmérése szerint az elmúlt négy évben Afrika, Ázsia és Amerika 12 országában átlépte az elfogadható szintet a gyógyszer-rezisztencia a HIV-vírus kezelését biztosító két alapvető fontos gyógyszer – az efavirenz és a nevirapin – esetében.

Nő az egészségtudatosan táplálkozók tábora

A ZDF német közszolgálati televízió honlapja a GfK piackutató eredményeire hivatkozva azt írja, hogy lassan „kötelező elem” lesz a kiskereskedők számára, hogy egészséges és társadalmilag felelős termékeket is kínáljanak a fogyasztóknak.

Applikáció és LED fények segíthetnek a demenciában élőknek

Jelenleg körülbelül 50 millió ember él a világon demenciával, és minden évben körülbelül 10 millió új beteget diagnosztizálnak a betegséggel, tehát sokakat érint a probléma, amely a memória és emlékezőképesség károsodásával jár, így közvetlen veszélyeket okozhat a háztartásban.

Az elektromos cigaretta is káros lehet

Az elektromos cigaretta kétségkívül káros az egészségre, és szabályozni kell használatát - olvasható az Egészségügyi Világszervezet (WHO) most közzétett jelentésében, amely egyben nem tanácsolja az e-cigarettát azoknak, akik le akarnak szokni a dohányzásról.

Amennyiben érdekesnek találta hírlevelünket, ajánlja ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu
Copyright ® Patika-csoport  |   2019   |   Minden jog fenntartva.