Jól sikerült az első negyedév a Patika-csoportnál

Az egészségkasszák összesen 12,2 milliárd forint értékben finanszírozták a tagok által összesen 2,3 millió alkalommal igénybe vett szolgáltatásokat 2019 első negyedévében. A pénztárak továbbra is kiemelkedő szerepet töltenek be a lakosság egészségének megőrzésében – állapította meg a Pénztárszövetség.

 

Rosszabbra fordult a magyarok egészsége

Szomorú képet fest a magyarok egészségi állapotáról, az egészségügyre szánt kiadásokról és azok finanszírozásáról, az ellátórendszer állapotáról és az egészségügyben dolgozók helyzetéről a FES alapítvány támogatásával készült GKI tanulmány.

Nő a gyógyászati segédeszközök forgalma

Hat éve vezették be a gyógyszertári szolgáltatási díjat. A Forgalmazók az Egészségért Szövetség (FSZE) most ehhez hasonlót szorgalmaz a gyógyászati segédeszközök esetében is.

Robotkarral működő műtőt adtak át

Világszínvonalú hibrid műtőt és hozzá kapcsolódó orvosi-, beteg és nővérszobákat, kiszolgáló helyiségeket alakítanak ki a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban.

Nehéz csillapítani információéhségünket, ha egészségünkről van szó

A magyarok háromnegyede utánanéz egészségügyi panaszának, mielőtt orvoshoz menne, és mintegy 70%-uk még az orvosi látogatás után is információt keres az ott elhangzottakról, derült ki egy friss kutatásából.

A memóriával kapcsolatos fontos felfedezést tettek az MTA agykutatói

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézetének (KOKI) kutatóinak felfedezése új utakat nyithat a memóriaproblémák és a szorongásos betegségek kezelésében.

Amennyiben érdekesnek találta hírlevelünket, ajánlja ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu
Copyright ® Patika-csoport  |   2019   |   Minden jog fenntartva.