Felmérés: a szakrendelésre átlagosan több mint három hetet kell várni

Átlag több mint három hetet kell várnia egy betegnek, hogy bejusson a szakrendelésre. Ez az egyik hajtóerő, ami a magánellátás felé terel sokakat. Az egészségpénztárból finanszírozható privátellátásban nincs sorban állás és időpontra lehet érkezni.

 

Vélemény: veszélyben a gyógyászati segédeszközt forgalmazók képzése

Évekre ellehetetlenülhet vagy akár meg is szűnhet a gyógyászati segédeszközt (gyse) forgalmazók képzése egy uniós irányelv miatt – írta a Forgalmazók az Egészségért Szövetség (FESZ) közleményében.

Konferencia: nemzeti erőforrás az egészség

Becslések szerint Magyarországon 14 milliárd forint a foglalkozás-egészségügyi rendszerre fordított kiadás, de az EMMI számításai alapján ennek a sokszorosa a munkavállalók forintban mérhető nyeresége az egészséges munkakörnyezetnek köszönhetően.

Hárompontos javaslatcsomag az innovatív gyógyszergyártóktól

A gyógyszerfinanszírozás új alapjainak megteremtése érdekében az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) három javaslatot fogalmazott meg.

Felmérés: sikeres a gyógyszerszedési szokások javítására összeállított segédlet

A megkérdezettek többsége jól fogadta, hasznosnak ítélte a gyógyszerszedési szokások javítására összeállított, a gyógyszertárakból ingyenesen elvihető, betegeknek szóló segédletet - derült ki a pilotprogram eredményeit ismertető budapesti szakmai konferencián.

Eurobarometer: gyakoriak a tévhitek Európában a védőoltásokkal kapcsolatban

Miközben az Európai Unió polgárainak túlnyomó többsége hatékony eszköznek tartja a védőoltásokat a fertőző betegségek megelőzésére, aggasztóan magas azok aránya, akik készpénznek vesznek bizonyos tévhiteket a témával kapcsolatosan - derült ki a legfrissebb uniós közvélemény-kutatásból.

Amennyiben érdekesnek találta hírlevelünket, ajánlja ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu
Copyright ® Patika-csoport  |   2019   |   Minden jog fenntartva.