Országos szűrőprogram mellé állt a Patikapénztár

Célunk, hogy szolgáltatásainkkal és a fenntartható finanszírozási háttér megteremtésével hozzájáruljunk ahhoz, hogy minél többen minél tovább élhessenek egészségben, jóllétben. Felelős márkaként ezért csatlakoztunk Magyarország legnagyobb szabású szűrőprogramjához.

 

Rekordot döntött a kártyás vásárlások száma

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint 2018 utolsó negyedévében a hazai lakosság 209 millió belföldi vásárlásnál fizettek bankkártyával, összesen 1547 milliárd forint értékben. A készpénzkímélő eszköz használatának emelkedő trendje a patikakártyás költések arányában is tetten érhető.

A magánszolgáltatók üdvözlik az MNB javaslatait

A PRIMUS Magánegészségügyi Szolgáltatók Egyesülete sajtóbeszélgetésen osztotta meg álláspontját a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyminisztérium által publikált – a hazai egészségügyi piacot jelentősen érintő – versenyképességi programokkal kapcsolatban.

Sokat kell várni az új gyógyszerekre

A környező V4-es országokban átlagosan félévente születik döntés az új gyógyszerek befogadásáról, a magyar betegeknek viszont átlag 635 napot kell erre várniuk, de előfordult, hogy 1038 napig tartott a folyamat – írja közleményében az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete.

Új módszer a szepszis kezelésére

A Szegedi Tudományegyetem aneszteziológiai és intenzív terápiás intézetének szakemberei Molnár Zsolt professzor vezetésével olyan módszerek után kutatnak, amelyek az eddigieknél hatékonyabbak lehetnek a vérmérgezés kezelésében.

A bolygó leghalálosabb állatai

A klímaváltozás jelenti a legnagyobb és legátfogóbb fenyegetést a globális egészségbiztonságra Colin J. Carlson, a washingtoni Georgetown Egyetem doktorandusza szerint.

Amennyiben érdekesnek találta hírlevelünket, ajánlja ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu
Copyright ® Patika-csoport  |   2019   |   Minden jog fenntartva.