A célzott támogatás nyertesei a gyógyszertárak és a magánegészségügy szereplői

Naponta érkeznek hozzánk a célzott támogatásra kötött munkáltatói szerződések. Az eddigi tapasztalataink alapján a legtöbb cég a munkavállalói gyógyszerre-, gyógyászati segédeszközre és magánegészségügyi ellátásra fordított havi kiadásait szeretné csökkenteni ily módon.

 

Onkológiai ellátási problémák a betegek szemével

Az Intima.hu a szülészet-nőgyógyászat és nőgyógyászati onkológia területéről összegyűjtötte a betegek panaszait. A paciensek többsége nem a pénzhiányban látja a legfőbb problémát. 46% szerint az ellátórendszer működtetése nem hatékony és csak 33% választotta elsődleges oknak azt, hogy nem áll rendelkezésre elegendő forrás.

Év végéig kötelező kiadni a gyógyszerkiváltáshoz szükséges felírási igazolást

Egy miniszteri rendelet értelmében az e-receptet felíró orvosoknak 2019. december 31-ig kötelező kiállítaniuk az úgynevezett felírási igazolást, és azt külön kérés nélkül is át kell adniuk a betegeknek – közölte közleményében az Állami Egészségügyi Ellátó Központ.

Hipertónia nap Debrecenben: ismertették az új ajánlásokat

Első alkalommal ismertette széles szakmai közönség előtt a magas vérnyomás kezelésére vonatkozó új ajánlásait a Magyar Hypertonia Társaság abban a reményben, hogy a résztvevők „holnaptól kicsit másként, finomabbra hangoltan” gyógyítanak.

Uniós cél a tudatos szervadományozás elősegítése

A legtöbb tagállam csatlakozott a donációt előmozdító és ösztönző Eudonorgan projekthez, hangzott el a projekt részeként a témában Budapesten tartott regionális konferencián.

Nőhet a pénztári szolgáltatásokra fordított összeg

2018-ban a Patika-csoport tagdíjbevétele megközelítette a 4,1 milliárd forintot, ezen belül az egyéni hozzájárulás meghaladta a 2,2 milliárdot. A Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) idén várható visszatérítés is megdönt minden eddigi rekordot.

Amennyiben érdekesnek találta hírlevelünket, ajánlja ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu
Copyright ® Patika-csoport  |   2019   |   Minden jog fenntartva.