Aki bevallja, kapja

Az egészségcélú megtakarítási hajlandóság erősödését mutatja az szja-visszatérítés évek óta dinamikusan bővülő összege is: 2018-ban alig több mint 400 millió forintot, 2019-ben várhatóan 485 millió forintot írunk jóvá tagjaink egyéni számláján. Az szja-visszatérítés levonás nélkül azonnal költhető bármelyik egészségpénztári szolgáltatásra.
 

Célzott támogatást kap? Így költheti el

Egyre több munkáltató dönt úgy, hogy munkavállalói számára célzott támogatást biztosít Pénztárunkon keresztül. Összegyűjtöttük az egészségpénztári szolgáltatásokra költhető forintok felhasználásához kapcsolódó speciális tudnivalókat.

A magzatra is hat a terhességi cukorbetegség

Az már korábban ismert volt, hogy az anya elhízása vagy a diabéteszre való genetikai hajlama növeli a gyerek elhízás- és cukorbajkockázatát. Egy most publikált tanulmány viszont a várandósság alatti magas vércukorszint hosszú távú következményeit elemezte.

Fontos levelet küldtünk, figyelje a postát!

A pénztár elkészítette és postázta tagjainak a 2018-ra vonatkozó adóigazolásokat. Az egyéni befizetéseket, a számlán jóváírt támogatói adományt, a lekötött összeget, a prevenciós és az adóköteles költéseket is tartalmazó dokumentum alapján gyerekjáték az adókedvezmény érvényesítése.

Kedvezmény, amely visszamenőlegesen is jár

Adókedvezmény jár azoknak, akik rokkantsági járadékban vagy fogyatékossági támogatásban részesülnek és azoknak is, akik olyan betegségben szenvednek, amelyet a 335/2009. kormányrendelet felsorol. 2019. január 1-től újabb betegségek is bekerültek ebbe a körbe.

A rostfogyasztással megelőzhetünk krónikus betegségeket

A rostfogyasztás megelőzheti bizonyos krónikus, nem fertőző betegségek kialakulását – közölte a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének főtitkára. Összegyűjtöttünk néhány ötletet, hogy könnyebbé tegyük a rostban gazdag táplálkozást.

Ha érdekesnek találta hírlevelünket, küldje tovább ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu

Copyright ® Patika-csoport  |   2019   |   Minden jog fenntartva.