Dinamikusan nő a magánegészségügyben költött forintok aránya

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) közzétette az egészségpénztári szektor idei első félévre vonatkozó összesített eredményét. A legfontosabb megállapítások: nőttek az egyéni befizetések, a pénztártagok pedig egyre többet költenek egészségügyi szolgáltatásokra a megtakarításukból.

 

Megfelelő prevenciót sürget az egészségügyi kormányzat

Készülnek a cselekvési és akciótervek a nemrég megalkotott öt egészségprogrammal kapcsolatban. Az egészségügyi államtitkárság fő stratégiája az, hogy növekedjen a lakosság egészségben eltöltött éveinek száma.

A patikákban hallanak a legtöbben az egészségpénztárról

A Patika-csoport is részt vett a Pozsonyi Pikniken, ahol sokan keresték fel a standunkat. Tapasztalataink szerint ma már egyre többen vannak, akik hallottak erről a megtakarítási lehetőségről, és sokan tervezik, hogy belépnek.

Dietetikusok figyelmébe! Szakmai konferencia az iskolai étkeztetésről

2018. szeptember 13-án lesz Az iskolai közétkeztetés helyzete című szakmai konferencia, amely akkreditált a védőnői ellátási, a közegészségügyi és népegészségügyi, az egészségügyi menedzsment és a dietetikai szakmacsoport képviselőinek.

Tényleg kockázatos a nem hagyományos orvoslás?

Az MTA orvosi osztálya sürgeti a komplementer – nem hagyományos – eljárások jogi szabályozásának újragondolását. Szerintük a jelenlegi törvényi háttérrel a természetes gyógymódok egyet jelenthetnek a bizonyítékok nélküli gyógyászattal.

Együk vagy ne együk?

Úgy tűnik, hogy teljes a zavar az egészséges táplálkozással kapcsolatosan. Egyre jelentősebb az elhízás mértéke és az ezzel összefüggő megbetegedések gyakorisága. Hiába jelennek meg időről időre ajánlott étrendek, kis idő elteltével azok cáfolatáról is olvashatunk a médiában.

Amennyiben érdekesnek találta hírlevelünket, ajánlja ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu
Copyright ® Patika-csoport  |   2018   |   Minden jog fenntartva.