Aktívan költenek a pénztártagok

A Magyar Nemzeti Bank közzétette az egészségpénztári szektor idei első félévre vonatkozó összesített eredményét. A tagdíjbevételek nőttek, a pénztártagok egyre tudatosabban élnek az egészségcélú megtakarításban rejlő előnyökkel. A trendet érdemes figyelemmel kísérniük a humánpolitikájukat tudatosan alakító munkáltatói partnereinknek is.

 

Mégis pénzkérdés az egészség

A magyarok idő előtt meghalnak olyan betegségekben, amelyek kialakulása megfelelő prevencióval elkerülhető lenne – fejtette ki Nagy Anikó, egészségügyért felelős államtitkár az Egészségügy 5 dimenzióban című konferencián. Azért, hogy ez a szomorú kép változzon, a munkáltatók is tehetnek.

A négynapos munkahét egészséges lehet

Akár a stresszszintet is csökkentheti, ha a dolgozók öt helyett négy napot dolgoznak. És bármilyen meglepő, a feladataikat így is elvégzik, sőt! Azok a cégek, amelyek kipróbálták egészségesebb és kreatívabb munkavállalókról számoltak be.

Iskolakezdés: most vagy soha!

Januártól június végéig 6,5-szer annyi beiskolázási támogatást fizetett ki a Patika-csoport, mint 2017-ben egész évben. Munkáltatóként az egészségpénztáron keresztül is hozzájárulhat a gyermeket nevelő munkavállalói ősszel megugró anyagi terheihez.

A megtartás az új toborzás

Sok cég még mindig az eszeveszett munkaerő-toborzásban látja a problémái megoldását, miközben néhányan kezdik felismerni, hogy a megtartás jelenti az új toborzást. Az értékesítésben már évtizedek óta rájöttek, hogy olcsóbb és gyorsabb a meglévő ügyfeleknek értékesíteni az újak megszerzése helyett.

Bemutatkozott a Patika-csoport a Pozsonyi Pikniken

Újlipótváros kulturális falunapján, a Pozsonyi Pikniken mutattuk be az öngondoskodás fontosságát, az egészségcélú megtakarítás előnyeit. A standunknál sokan „céges indíttatásból” érdeklődtek a pénztári szolgáltatásokról.

Ha érdekesnek találta hírlevelünket, küldje tovább ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
  patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu  
Copyright ® Patika-csoport  |   2018   |   Minden jog fenntartva.