Ezt kell tenniük a patikáknak a szennyezett valsartanos gyógyszerekkel

Közleményben tájékoztatta az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a patikákat annak érdekében, hogy zökkenőmentes legyen a forgalomból kivont valsartan hatóanyagú gyógyszerek visszavétele. Íme, a tudnivalók.

 

A célzott szolgáltatást bármely szolgáltatónál lehet költeni

A 2019-re vonatkozó adótörvények lényegesen szűkebb cafeteriát eredményeznek, de az önkéntes pénztári megtakarítás munkáltatói támogatásának lehetőségét meghagyják az egyes meghatározott juttatások kategóriában. Igaz, jelentősen más modellben.

Kutatás: bizonyos gének befolyásolják az iskolai végzettséget

Az iskolai végzettség szintjével összefüggésben álló csaknem 1300 génvariációt azonosított egy nemzetközi szakemberekből álló kutatócsoport az eddig készített egyik legnagyobb humán genetikai tanulmány keretében – tudósít az MTI.

Van, amiben az élen állunk az egészségügy terén

A gyógyászati termékek, felszerelések és berendezések, az orvosi, fogorvosi és mentőszolgáltatás, valamint a kórházi ellátás ára közel 160%-kal nőtt Magyarországon az elmúlt 17 évben. Ezzel minden más uniós tagállamot magunk mögé utasítottunk.

22 pont az egészségről

Elkészítette a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a versenyképesség javítását célzó 180 pontos javaslatcsomagját. A Nemzeti Versenyképességi Tanácsnak átadott dokumentumban 22 pontban taglalják a modern egészségügy kialakításához vezető lépéseket.

5 nemzeti terv a hosszabb életért

A kifejezetten rossz hazai egészségügyi mutatók gyors javítását ígérte Kásler Miklós miniszter leendő új népegészségügyi programjával, amelyhez a pilléreket – kérésére – az országos intézetek vezetőinek javaslatai adták – írja a Népszava cikkében.

Amennyiben érdekesnek találta hírlevelünket, ajánlja ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu
Copyright ® Patika-csoport  |   2018   |   Minden jog fenntartva.