Változik az egészségpénztári cafeteria

Az elfogadott adócsomag ugyan megszünteti a korábbi széles körű cafeteriarendszert, de meghagyja a munkáltatók lehetőségét, hogy az önkéntes pénztárakon keresztül támogassák munkavállalóik öngondoskodását. A célzott szolgáltatás egyes meghatározott juttatásként jövőre is 40,71%-kal adózik.

 

Hogyan tovább?

Az adóváltozásokkal jelentősen leszűkített cafeteria nem jelenti azt, hogy jövőre egy csapásra megváltozik a munkáltatók motivációja is. 2019-ben is fontos marad a teljesítményértékelés, a munkavállalók jóllétének támogatása, a munkáltatói márka építése, amelynek egyik eszköze a béren kívüli juttatás.

Az egészségnek is jót tesz a nyaralás

Akár egy két-háromnapos miniszabi is jótékonyan hat a szervezetünkre, míg a nonstop munka kifejezetten káros. Ennek ellenére a magyarok kétharmada végigdolgozza a nyarat egy friss kutatás szerint.

Elégedettség a fizetésen túl

A „Kinek mennyit fizessek, mennyit ér nekem a munkája?” kérdés az, amit a vezetők szeretnek minél gyorsabban letudni toborzás és kiválasztás alkalmával. Gyurics Gergely munka és szervezet-pszichológus azt vizsgálta, hogy a fizetésen túl mi segíti a kollégák megtartását.

Az EU-ban Magyarországon drágult leginkább az egészségügy

Az Eurostat infografikájából kiderül: hazánkban nőtt legnagyobb mértékben az egészségügy 2000 és 2017 között. Valószínűleg az áremelkedésnek még nincs vége, hiszen a fejlett egészségügyi technológia és a gyógyszerinnováció drága, az orvosok bérét pedig muszáj emelni.

Munkavégzés kánikulában

A kánikula gyengíti a koncentrálóképességet, a figyelemösszpontosítás hiánya csökkenti a mozdulatok, illetve a mozgások megfelelő végrehajtását, így mindezek rosszullétet, balesetet okozó események kiváltó okai lehetnek akár a munkahelyen is. A káros hatásokat tájékoztatással is mérsékelheti ezekkel a plakátokkal.

Ha érdekesnek találta hírlevelünket, küldje tovább ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
  patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu  
Copyright ® Patika-csoport  |   2018   |   Minden jog fenntartva.