Elkészült a kórházi fertőzések megelőzésével kapcsolatos miniszteri rendelet

Komplex cselekvési programot készített elő Kásler Miklós minisztériuma a kórházi fertőzések megelőzésére. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kampányt is hirdetett, amely a kézmosás fontosságára hívják fel a figyelmet.

 

Hatékony egészségügy a 21. században

Kétnapos országos egészségügyi konferenciát tartott az IME. Az elhangzó nyitóelőadásokból és az azokhoz kapcsolódó felszólalásokból kiderült: az egészségügyi rendszer szereplőit erősen foglalkoztatja, hogy hogyan fogja az állam fenntartható módon finanszírozni az egyre dráguló egészségügyi ellátásokat.

Felnőttként akár 17 évet is eltöltünk a képernyők előtt

Egy hazai startup felhasználóbarát alkalmazást fejlesztett, amely a számítógépek kameráját használva figyeli, hogy a monitor előtt ülő mennyit pislog, mennyi időt, milyen távolságról nézi a gépet. A Péterfy Sándor utcai kórház szemészeinek szakmai együttműködésével most kutatást indítottak.

A jólét nem egyenlő a jólléttel

Vajon átmegy a versenyképesség javulása és a gazdasági növekedés haszna a társadalomba? Forrása tud-e lenni a humánvagyon a jövő gazdasági növekedésének és az ország versenyképessége javulásának? Prof. Dr. Csáth Magdolna válaszai.

375 millió forinttal többet költhetnek egészségükre tagjaink

A Patika-csoport tagjainak egészségtudatosságát bizonyítja, hogy az önkéntes egészségpénztári befizetés után járó 20%-os szja-jóváírás évről évre több költhető pluszforrást jelent számukra. Idén a NAV-tól összesen 406 millió forint visszatérítésre voltak jogosultak.

Szűts Ildikó: „Személyes gondoskodást várnak a munkavállalók ”

A személyre és cégre szabott juttatási csomag a munkavállalói élmény fokozásának eszköze. Felmérések bizonyítják, hogy a gondoskodó vállalat könnyebben tartja meg munkavállalóit. Az egészségre költhető juttatás a gondoskodás egyik eszköze.

Amennyiben érdekesnek találta hírlevelünket, ajánlja ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu
Copyright ® Patika-csoport  |   2018   |   Minden jog fenntartva.