A munkavállalók egészsége versenyképességi kérdés

„Olyan szemléletet és környezetet szeretnének kialakítani, amely az egészséges életmódot természetessé teszi” – mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. Mind a prevenció, mind pedig az egészséges életmód terjesztésében fontos szerepük lehet a munkáltatóknak.

 

Lesz tere az egészségpénztári befizetésnek

Nem tudjuk biztosra, hogyan adózik jövőre a cafeteria, de az már most látszik, hogy a benyújtott tervezet hagy néhány lehetőséget a munkáltatók számára, hogy a bérnél kedvezőbb közterhek mellett adjanak különböző juttatásokat a foglalkoztatott magánszemélyeknek és azok hozzátartozóinak.

Szűts Ildikó: „Nem féltem a cafeteriát”

A céges juttatási csomag nem adózási, de még csak nem is költség kérdése, hanem a gondoskodó vállalat ismérve. A személyre- és cégre szabott kínálat a munkavállalói élmény fokozásának eszköze. Szűts Ildikó, az Országos Humánmenedzsment Egyesület elnöke beszélt a Patika-csoportnak a trendekről.

Az ötven az új harminc?

Az 50–64 éves korúak 75%-a hiányzik a magyar munkaerőpiacról, szemben az európai 50%-os átlaggal. Ezek szerint a korosztályból legalább 25%-nyian visszavezethetők a munka világába, amely jelentős forrása lehet a munkaerőhiány tompításának. „We are here. We are ready. We are the perennials.” – szól az új ötvenesek, az évelők generációjának mottója.

Íme, egy alkalmazás, amely megóvja a dolgozói szemét

Az irodai dolgozók munkaidejük hozzávetőleg 80%-át monitor előtt töltik, azaz akár 40 éven keresztül kb. napi 6,5 órát nézik a képernyőt, tévézéssel, mobilozással együtt pedig akár összesen 17 évet is képernyő-nézegetéssel töltenek. A Szemfüles alkalmazás figyel és figyelmeztet, megelőzve a monitor előtti munkavégzésből adódó szembetegséget.

Kerülje el a munkahelyi fertőzést!

Kampányt indított az Emmi Moss kezet! címmel, hogy felhívja a figyelmet a kézmosás fontosságára. Az irodai környezet az egyik legtökéletesebb melegágya a különböző betegségek terjedésének, hiszen egyszerre sok ember érintkezik az általánosan használt felületekkel.

Ha érdekesnek találta hírlevelünket, küldje tovább ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
  patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu  
Copyright ® Patika-csoport  |   2018   |   Minden jog fenntartva.