Nemzetközi egészségügyi szakértők Budapesten

Júniusban Budapesten tartja az Európai Egészségügyi Menedzsment Szövetség éves nemzetközi szimpóziumát. Ugyanebben az időben az IME – Interdiszciplináris Magyar Egészségügy – tudományos folyóirat és a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság is összehívja a szakma képviselőit, hogy megvitassák az aktuális egészséggazdasági kérdéseket.

 

Egészségpénztáron keresztül nőhet a szűrővizsgálatokat igénybe vevők köre

Ha a munkáltatók a dolgozók egészségmegőrzését pusztán szűrővizsgálatokkal szeretnék támogatni, adómentesen megtehetik például az önkéntes egészségpénztárba fizetett adomány révén korlátlan összegben.

Fellendülhet a hazai gyógyszeripari innováció

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI) szeretné, ha a kormány támogatná az intézetet abban, hogy a Brexit miatt éppen átalakuló Európai Gyógyszerügynökség (EMA) tevékenységébõl a korábbinál jóval nagyobb részt tudjon vállalni.

Olvassa a Patika-csoport híreit a GDPR hatályba lépése után is!

Mivel az új adatvédelmi szabályozás érinti az e-mail-marketinget, és azon belül a hírlevél-kiküldés szabályait is, kérjük, járuljon hozzá az új feliratkozási felületünkön, hogy május 25. után is küldhessünk hírlevelet Önnek.

Trend az öngondoskodás célú juttatások erősödése

Különböző felmérések és a Patika-csoport kutatása is azt támasztja alá, hogy a vállalatok számára fontos a munkavállalóik öngondoskodásának támogatása a cafeterián keresztül, még akkor is, ha 2017 óta ennek lényegesen magasabb az adóterhe, mint korábban volt.

Rendelkezett az Európai Bizottság az egészségügyi adatok megosztásáról

Az európai adatgazdaság értéke 2016-ban 300 milliárd euró volt. Megfelelő jogalkotási és szakpolitikai intézkedések bevezetésével ez az érték 2020-ra akár 739 milliárd euróra is emelkedhet, ami az uniós GDP 4%-a.

Amennyiben érdekesnek találta hírlevelünket, ajánlja ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu
Copyright ® Patika-csoport  |   2018   |   Minden jog fenntartva.