A munkatársak betegállományban töltött ideje pénzkiesés a cégnek

Számos munkaadó felismerte már Magyarországon is a rendszeres egészségügyi szűrés fontosságát, hiszen a cégeknek is érdeke, hogy az alkalmazottak ne váljanak egészségügyi okokból hosszabb-rövidebb időre munkaképtelenné. Az egészségpénztáron keresztül erre költséghatékony lehetősége nyílik.

 

Betegségek után is jár szja-kedvezmény. Tájékoztassa dolgozóit a lehetőségről!

A súlyos fogyatékosság után járó visszatérítés elnevezése megtévesztő: a kedvezményt akár a laktózérzékenyek vagy a cukorbetegek is igényelhetik. Amennyiben a munkavállaló nyilatkozik, a gyerek után járó kedvezményhez hasonlóan havonta, a bérszámfejtéskor érvényesíthető a megtakarítás.

Mondjon igent a hírlevelünkre!

Az új adatvédelmi törvény, a GDPR bizonyára egyetlen vállalat előtt sem ismeretlen, és sok helyen már a felkészülés is megtörtént a megváltozott adatkezelési előírásokra. Azok a cégek, amelyek hírlevelet küldenek ügyfeleiknek, sokan valószínűleg maguk is szembesültek azzal, hogy bizonyos esetekben a hírlevélre korábban már feliratkozottaktól is újabb beleegyezést kell kérniük.

Nem feltétlenül az adómentes juttatások viszik a prímet

Különböző felmérések és a Patika-csoport kutatása is azt támasztja alá, hogy a nagyobb vállalatok egytől egyig adnak cafeteriát a munkavállalóiknak. Az öngondoskodás támogatását sok cég a vonatkozó adózási szabályoktól és mérettől függetlenül is a zászlajára tűzte.

Adjon szűrővizsgálatot NAV-tisztán!

Vizsgálat lehet a szűrésből! – állítják a MAZARS adószakértői, akik szerint a munkáltatók által fizetett szűrővizsgálatok színlelt biztosítási jogviszonynak minősülhetnek. A dilemmák azonban nem merülnek fel, ha egészségpénztáron keresztül biztosítja a munkáltató a szolgáltatást.

5+1 tipp az egészséges munkakörnyezethez

Az egészséges munkakörnyezet kialakítása nemcsak jogszabályi követelmény, hanem az egyik legfontosabb elvárás a munkavállaló részéről. A rossz környezet nemcsak motiválatlanságot, de betegséget is okozhat, aminek költsége sokkal magasabb lehet, mint a megelőzésé.

A közös élmény a csapat kovásza

A közösen megélt élményekből közös történetének válnak. Ezek azok a sztorik, amik minden céges bulin előkerülnek, még húsz év múlva is. Hatásuk olyan erős, hogy a szereplők olykor már nem is dolgoznak a cégnél, de a történetet még mindig mesélik. Milyen a hatékony csapatépítő élményprogram?

Ha érdekesnek találta hírlevelünket, küldje tovább ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
  patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu  
Copyright ® Patika-csoport  |   2018   |   Minden jog fenntartva.