Nem estek vissza a szolgáltatási kiadások

Közzétette a Magyar Nemzeti Bank az egészség- és önsegélyező pénztári intézménycsoport 2017-es teljesítményét. A jelentés alapján a kasszák taglétszáma csökkent és visszaesett a pénztári befizetések halmozott értéke is, de a szolgáltatási kiadások ehhez képest csekély mértékben, csupán két százalékkal mérséklődtek.

 

Az Európai Egészségügyi Fogyasztói Index 2017 sem kényezteti Magyarországot

Az Euro Health Consumer Index 2017 – EHCI szerint Magyarország egészségügyi rendszere a 29. a vizsgált 35 ország sorában. A listát Hollandia és Svájc vezeti 924 és 898 ponttal, az elégtelennek minősített pozíción Lengyelországgal osztozunk: mindkét állam 584 pontot ért el az 1000-ből.

Egységesítést sürget az Európai Bizottság

Ha erősödne az uniós tagállamok közötti együttműködés az egészségügyi technológiák értékelése terén, javulna a betegek tájékozottsága, gyorsabban jutnának el a hatékony és innovatív egészségügyi eszközök a betegekhez, a gyártóknak pedig nem kellene eltérő tagállami eljárásokhoz alkalmazkodniuk.

Új gyógymód jöhet a meddőség kezelésére

Sikerült emberi petesejtet növeszteni laboratóriumban, petefészekszövetben a legkorábbi fázistól egészen a teljes érésig – számoltak be a Molecular Human Reproduction című szaklapban. Ez új távlatokat nyithat a meddőség kezelésében.

A magyar lakosság a kiemelten nagy kockázatú csoportba tartozik

A magyar népesség megbetegedési és halálozási viszonyai az elmúlt évtizedben nem mutattak számottevő javulást, bizonyos betegségtípusok előfordulási gyakorisága folyamatosan nő. Ezért elindult a Megelőzés éve 2018-2019 elnevezésű kampánysorozat.

Új V4-együttműködés az egészségügyben

Budapesten tartották konferenciájukat a V4 országok egészségügyi miniszterei. Az országok a gyógyszerpolitikában, az alapellátás fejlesztésében és a táplálkozással összefüggő betegségek elleni küzdelemben hirdettek közös fellépést.

Amennyiben érdekesnek találta hírlevelünket, ajánlja ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu
Copyright ® Patika-csoport  |   2018   |   Minden jog fenntartva.