Újabb jelentés, amely szerint gyengélkedik a magyar egészségügy


Megjelent az Európai Egészségügyi Fogyasztói Index 2017 (Euro Health Consumer Index 2017 – EHCI), amely szerint Magyarország egészségügyi rendszere a 29. a vizsgált 35 ország sorában.

 

A tagok mentették meg az egészségpénztári szektort

50 ezer fővel csökkent az önkéntes egészségpénztárak taglétszáma. Visszaestek a befizetések is szektorszinten – derül ki az MNB szektorjelentéséből. Az állam felelőssége óriási: az ország egészségügyi mutatóinak javulásához kell az öngondoskodás!

„Akár 10 éven belül utolérhetjük az uniós átlagot”

Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektor-helyettese adott exkluzív interjút a Patika-csoportnak a Body kiállítás megnyitóján.

Március után is beküldheti tavalyi készpénzes számláit!

A tavaly keletkezett készpénzes számláit 2018. december 31-ig tudja elszámolni pénztárunkban. Mielőtt beküldi a számláit, ellenőrizze webes ügyintézési felületünkön, hogy a kifizetéshez szükséges összeg rendelkezésre áll-e egészségpénztári számláján.

Az első 100 nap tanulságai

Mostanra több mint háromezer patika, hatezer háziorvos, száz kórház és háromszáz önálló járóbeteg-intézmény csatlakozott a rendszerhez, a 125 millió tranzakció történt a felhőben és majdnem 60 millió receptet rögzítettek elektronikusan.

Új gyógymód jöhet a meddőség kezelésére

Sikerült emberi petesejtet növeszteni laboratóriumban, petefészekszövetben a legkorábbi fázistól egészen a teljes érésig – számoltak be a Molecular Human Reproduction című szaklapban. Ez új távlatokat nyithat a meddőség kezelésében.

Ha érdekesnek találta hírlevelünket, küldje tovább ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu

Copyright ® Patika-csoport  |   2018   |   Minden jog fenntartva.