2018-ban még több patikakártyás vásárlóra számíthatnak szolgáltatóink

2017 egyértelműen trendforduló volt az önkéntes pénztári szektorban. A magasabb cafeteria adó hatására ugyan csökkent a munkáltatók által fizetett tagdíj-hozzájárulás, de a Patika-csoportba áramló egyéni tagdíjak több mint 31%-kal bővültek egy év alatt köszönhetően a lakosság növekvő aktivitásának és öngondoskodási hajlandóságának.
 

A szociális hozzájárulási adó 2,5%-os csökkentésének hatására 40,71%-ra mérséklődött az egészségpénztári munkáltatói tagdíj-hozzájárulás adója 2018-ban. A Patika-csoport munkáltatói partnerei szerint idén újból emelkedő pályára kerülhet a munkáltatói szerepvállalás a dolgozók egészségcélú megtakarításának támogatásában.

A megfelelő munkatársak megtalálása és megnyerése mellett a vállalatvezetők 60%-ának a dolgozók megtartása okoz nehézséget. Dr. Trautmann Lászlót, a Budapesti Corvinus Egyetem Mikroökonómiai tanszékének tanszékvezető tanárát, a Patikapénztár ellenőrző bizottságának elnökét kérdeztük a bérezés, a teljesítményelismerés szerepéről ebben a helyzetben.

Január közepéig jelentkezhetnek az egészségügyi szakképzésre beiratkozott tanulók az ápolói ösztöndíjakra, amelyek fontos eszközei az egészségügyi szakdolgozói utánpótlás biztosításának - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára az MTI-nek.

Dél-Olaszország egyik régiójában, a hegyek és a Földközi-tenger között meghúzódó Cilentoban olyan számban élnek 90 évnél idősebb emberek, ami messze meghaladja Európa statisztikai átlagát. Mi az oka a magas életkoruknak? Kutatók utánajártak a kérdésnek.

Idén először felkerült a játékfüggőség az Egészségügyi Világszervezet által kiadott betegségek nemzetközi osztályozásának (ICD) listájára. A definíció szerint a játékfüggőség olyan súlyosan tartós vagy visszatérő viselkedés, amelyben a játék „elsőbbséget élvez az élet más területeivel szemben”.

A Boehringer Ingelheim a legjobb molekulái közül sokat hozzáférhetővé tett a tudományos közösség számára az opnMe.com platformon keresztül utat nyitva további független és kooperációs felfedezéseknek és a molekulákban rejlő lehetőségek kiaknázásának.

Amennyiben érdekesnek találta hírlevelünket, ajánlja ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu
Copyright ® Patika-csoport  |   2018   |   Minden jog fenntartva.