Több pénzt tesz félre a lakosság az egészségpénztárakban

A Patika-csoport novemberi befizetési akciójának rekordja is igazolja, hogy a lakosság széles rétege tudatosan készül arra, hogy az állami egészségügyi ellátás mellett igénybe vegye a magánszolgáltatásokat. Idén minden korábbinál dinamikusabban nőttek az egyéni befizetések a kedvezmény hatására.
 

A szociális hozzájárulási adó 19,5%-ra csökkentésével az önkéntes pénztárakba fizetett munkáltatói tagdíj-kiegészítés közterhe 43,66%-ról 40,71%-ra csökken 2018-ban. Bár ez az adókulcs még mindig magasabb, mint ami a készpénzcafeteriára és a SZÉP kártya-juttatásokra vonatkozik, a különbség elenyésző.

Jelen pillanatban szektorszinten folynak az egyeztetések a Nemzetgazdasági Minisztériummal arról, hogy jövőre kedvezőbb helyzetbe kerüljön az egészségcélú megtakarítás. Ennek érdekében lépett szövetségre a magánszolgáltatók oldaláról a 12 legnagyobb intézményt tömörítő Primus Egyesület és az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége.

Csaknem valamennyi uniós országban az ellátás csupán részterületekre összpontosít, és a betegeknek egyedül kell eligazodniuk az egészségügyi létesítmények dzsungelében. Integrált ellátásra lenne szükség – mutat rá az Európai Bizottság helyzetjelentése a tagországok egészségügyi helyzetéről és az egészségügyi rendszerekről.

Az egészségpénztárak és magánbiztosítások rendszerét tovább kell fejleszteni Magyarországon, melynek egyik kulcsa az volna, hogy a fizetéshez kapcsolódó cafeteria rendszerében növekedjen az ilyen jellegű kifizetésékhez kapcsolódó kedvezmények mértéke a többi opcióhoz képest.

2018. év kiemelt jelentőségű lesz, hiszen újraszabályozták az adóigazgatás eljárási jogszabályait. Ennek keretében az adóigazgatás szabályrendszere az adóigazgatás rendtartásáról szóló törvényben, az adózás rendjéről szóló törvényben, illetve a törvény végrehajtását elősegítő rendeletekben kerülnek szabályozásra.

A cégek számára elengedhetetlen, hogy folyamatosan javítsa szolgáltatásainak színvonalát, ahogy erre a Patika-csoport is törekszik. Az Areté Kft. javaslatokat tett, hogyan növelhető az oldalunk hatékonysága. A felmérésről az Areté Kft. igazgatóját, Tornai Istvánt kérdeztük.(x)

Amennyiben érdekesnek találta hírlevelünket, ajánlja ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu
Copyright ® Patika-csoport  |   2017   |   Minden jog fenntartva.