Cafeteriaszámtan, amellyel mindenki jól jár

A legtöbb munkáltató számára kulcskérdés, hogy minél költséghatékonyabban működjön. A mai munkaerő-piaci viszonyok mellett a bérek alacsonyan tartása már nem hozza meg a várt eredményt. Annál inkább hatékony lehet azonban az okos juttatási rendszer kialakítása!

 

2018. év kiemelt jelentőségű lesz, hiszen újraszabályozták az adóigazgatás eljárási jogszabályait. Ennek keretében az adóigazgatás szabályrendszerét az adóigazgatás rendtartásáról szóló, és az adózás rendjéről szóló törvényben, illetve a törvény végrehajtását elősegítő rendeletekben szabályozták.

Egy korábbi felmérés szerint minden tízedik magyar munkavállaló kap 13. havi bért átlagosan 275 ezer forint értékben, míg év végi bónuszban a dolgozók közel ötöde részesül. Az év végi „pulykapénzt” pedig akár egészségpénztári tagdíj-hozzájárulásként is fizetheti a cég a bérnél kedvezőbb közteherrel.

Minden cég számára elengedhetetlen, hogy folyamatosan javítsa szolgáltatásainak színvonalát, ahogy erre a Patika-csoport is törekszik. Az Areté Kft. elemezte pénztárunk webes felületét. A felmérés tanulságairól kérdeztük az Areté Kft. igazgatóját, Tornai Istvánt.(x)

Hozzájárulhat a munkáltató a magyar lakosság jobb egészségügyi ellátásához

Csak az egészségügyi rendszerek újragondolásával biztosítható azok működőképessége és az ellátás betegközpontúsága – ez a következtetés szűrhető le az Európai Bizottság által novemberben közzétett 28 országspecifikus egészségügyi elemzésből és az azokat kísérő jelentésből.

Hírkomment: „A helyzet kulcsa a megelőzés és egészségfejlesztés”

Az egészségpénztárak és magánbiztosítások rendszerét tovább kell fejleszteni Magyarországon, melynek egyik kulcsa az volna, hogy a fizetéshez kapcsolódó cafeteria rendszerében növekedjen az ilyen jellegű kifizetésékhez kapcsolódó kedvezmények mértéke a többi opcióhoz képest.

Ha érdekesnek találta hírlevelünket, küldje tovább ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
  patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu  
Copyright ® Patika-csoport  |   2017   |   Minden jog fenntartva.