Hangsúlyeltolódás a magyar egészségügyben

Egyre nyilvánvalóbb, az állami egészségügyi ellátás lehetőségei limitáltak, co-payment nélkül nem lesz minőségi, legújabb technológiát kínáló gyógyítás. Első alkalommal rendezett a Portfolio magánegészségügyi tematikájú konferenciát.

 

Jövőre alacsonyabb közteher mellett támogathatják a munkáltatók dolgozóik egészségpénztári megtakarításának bővülését, ami nemcsak a magyar lakosság egészségi állapotára gyakorolhat jótékony hatást, hanem hozzájárulhat az egészségügyi
szektor fehéredéséhez is.

Számtalan szakmai szervezet jelezte, hogy aggályosnak tartja a Nemzeti Egészségbiztosítási Alap (NEAK) új gyógyszerbeszerzési eljárását. Az új közbeszerzési eljárást hibásnak tartja az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM), a Gyógyulj Velünk Egyesület és a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság is.

Az egészséges életmód, az egészségmegőrzés, valamint a prevenció nemcsak külföldön, itthon is gyakran megjelenik a vállalatok életében. Világszerte nő azon cégek száma, ahol fontossá válik az egészségtudatos vállalati szemlélet és felismerik, hogy az egészséges humántőke megtérülő befektetés is lehet. (x)

Többen halnak meg Magyarországon, mint muszáj lenne

A minden tényező által befolyásolt általános halálozási mutató 2013-ban nálunk másfélszerese volt az EU15-ök átlagának. De ha az egészségügyi rendszer által befolyásolt kezelhető halálozási rátát vizsgáljuk, a különbség 2,5-szeres, vagyis a hazai egészségügyi rendszer működésében hatalmas problémák vannak.

Újabb fizetési könnyítés a Patika-csoport tagjainak

Napjainkban a felhasználói élmény fokozása minden szolgáltató számára az egyik legfontosabb stratégiai cél. Nincs ez másképp a Patika-csoport egészségpénztárainak esetében sem. November 10-től tagjaink az eddigieknél is kényelmesebben tölthetik fel a szolgáltatóknál költhető egészségpénztári megtakarításukat.

Ha érdekesnek találta hírlevelünket, küldje tovább ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
  patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu  
Copyright ® Patika-csoport  |   2017   |   Minden jog fenntartva.