Használja ki a novemberi befizetési kedvezményünket, sokat spórolhat!

A munkavállalók egészségpénztáron keresztül a legmagasabb szintű egészségügyi szolgáltatáshoz juthatnak sorban állás és egész napos várakozás nélkül, ami csökkenti azokat a járulékos költségeket, amelyekkel a cégeknek kell számolniuk, ha egy kulcsemberük beteg lesz.

 

Egy hazai kutatás szerint a fluktuáció csökkentése alapvetően javítja a cég költséghatékonyságát. Több mint száz vállalat mondta el, milyen költséget jelent számukra egy új munkatárs betanítása. A számok magukért beszéltek.

Mára nem ritka a 60-80%-os fluktuáció sem, különösen a termelő vállalatoknál. Közben megjelent a munkaerőpiacon a Z generáció, új igényeket támasztva. Mindez szemléletváltást követel a cégektől.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alap új gyógyszerbeszerzési eljárását aggályosnak tartja az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete, a Gyógyulj Velünk Egyesület és a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság.

Az egészséges munkavállalókban is rejlik a siker

Az egészséges életmód, az egészségmegőrzés, valamint a prevenció nemcsak külföldön, de itthon is egyre gyakrabban megjelenik a vállalatok életében. Világszerte nő azon cégek száma, ahol fontossá válik az egészségtudatos vállalati szemlélet és felismerik, hogy az egészséges humántőke akár három-ötszörösen megtérülő befektetés is lehet. (x)

1800 milliárd hiányzik a hazai egészségügyből

A magyar népesség egészségi állapota rosszabb, mint ami a gazdaság fejlettsége alapján elvárható lenne – mondta Prof. Dr. Orosz Éva a Portfolio konferenciáján. Hazánkban kiugróan magas a halálozás azokban a halálokokban, amelyekre jelentős hatást gyakorol az egészségügyi rendszer működése.

Ha érdekesnek találta hírlevelünket, küldje tovább ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
  patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu  
Copyright ® Patika-csoport  |   2017   |   Minden jog fenntartva.