Túl 400 ezer e-recepten

Hiba nélkül zajlott le az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) próbaidőszaka. A rendszerhez november 1-jével valamennyi közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatónak csatlakoznia kell, a magánszektor szereplői számára 2018. november 1. a határidő.

 

A PRIMUS Egyesület fontos célkitűzése, hogy a magánszektor dinamikus növekedésével együtt továbbra is a megbízható, jogkövető és etikusan működő, valamint a betegbiztonságot maximálisan szem előtt tartó szolgáltatók domináljanak a hazai magánegészségügyi piacon.

Kötelező és térítésmentes lehet a jövőben a bárányhimlő elleni oltás, az agyhártyagyulladás C típusa elleni védőoltás mellett a B típus elleni oltás, és a parlament előtt lévő új támogatott vakcinák körében van a csecsemőknek adandó két, a rotavírus és a hepatitis elleni szer is.

Az internet és a közösségi média által uralt világban egyáltalán nem meglepő, hogy az emberek az orvosválasztást megelőzően szívesen tájékozódnak a neten. A FoglaljOrvost.hu idén először hirdetett versenyt a szolgáltatók számára a páciensek véleménye alapján.

Fontosak az anyagiak, de mégsem ez jelenti az előrelépést

A terveket és a becsült megvalósítási esélyeket nézve a lakásfelújítás, a nagyobb utazás és az egészségesebb életmódra váltás a legjelentősebb tervezett előrelépés a magyar családok körében. A magyar lakosság többségében konzervatív a lehetőségei megragadása kapcsán – derül ki egy felmérésből.

3D-nyomtatás orvosi felhasználásáról tanácskoznak Pécsen

A háromdimenziós nyomtatással előállított protézisek, a személyre szabott medicina, a szövetnyomtatás és a rehabilitációs robotika témaköreit is felöleli a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szentágothai János Kutatóközpontjában tartott interdiszciplinális konferencia.

Amennyiben érdekesnek találta hírlevelünket, ajánlja ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu
Copyright ® Patika-csoport  |   2017   |   Minden jog fenntartva.