Nőnek a magánszolgáltatóknál költött egészségforintok

Nő a társadalombiztosítási ellátás keretében igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások kiegészítésének, helyettesítésének súlya az önkéntes egészségpénztári számláról történő költésekben – derül ki a Magyar Nemzeti Bank egészségpénztári szektorra vonatkozó 2017. I. féléves statisztikájából.

 

Az ELTE Pszichológiai Intézete és a Patika-csoport partnere, a Panoráma Medical Center az egészségpszichológiai szemlélet erősítésével tudományt és a gyakorlatot ötvözve közösen próbálja lerakni a korszerű gyógyítási modell alapjait.

„A betegség leküzdése vagy a betegséggel való együttélés soha nem megy a páciens együttműködése nélkül, de van néhány betegségcsoport, amiben ennek különös jelentősége van” – magyarázza Spányik András, a PMC vezetője.

Románia (340 euró), Bulgária (343 euró), Lettország (468 euró), Lengyelország (520 euró), Ciprus (532 euró) és Magyarország (592 euró) költ állami szinten a legkevesebbet az egészségügyre. Az uniós átlag 2000 euró.

Nő a látáskárosodással élők száma. Szűrővizsgálatra buzdít egy kutatás!

A látásromlást sok esetben nem is érzékeljük, ezért nem fordulunk vele orvoshoz, pedig a kezeletlen probléma akár vaksághoz is vezethet! A szemész szerint 40 év felett elengedhetetlen az évente elvégzett szűrővizsgálat.

Mikola István: nélkülözhetetlen a magánforrások bevonása

Bár a lakosság nem mindig érzékeli a kedvező változást, az egészségügyben tett kormányzati intézkedések irányát nem lehet vitatni – mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár egy fórumon.

Amennyiben érdekesnek találta hírlevelünket, ajánlja ismerőseinek | Ha nem kíván több hírlevelet kapni tőlünk, kattintson ide
patikapenztar.hu  |  ujpiller.hu
Copyright ® Patika-csoport  |   2017   |   Minden jog fenntartva.