Új Pillér hírdetési fejléc - 20% adókedvezmény, hozammal növelt megtakarítás, 10% támofatás szűrővizsgálatra
szerkezeti elem
 
Hogyan válthatok pénztárat?

Javasoljuk, hogy először lépjen be az Új Pillér Egészségpénztárba annak érdekében, hogy az átlépés időszakában is zökkenőmentesen használhassa az egészségpénztári szolgáltatásokat. Ezzel egy időben függessze fel a meglévő egészségpénztárba történő befizetését és jelezze, hogy meg szeretné szüntetni tagságát. Amint megkapja az újpilléres patikakártyáját, használhatja a pénztár szolgáltatásait. Ezután kérheti a régi pénztárban lévő megtakarításának átutalását az Új Pillér Egészségpénztárhoz (a pontos feltételek pénztáranként eltérnek).

Az átlépés akkor érvényes, ha az alábbi pontok közül mind a kettő teljesül.

 1. A helyesen kitöltött Átlépési és Belépési nyilatkozat megérkezik pénztárunkhoz. (levelezési cím: 1535 Budapest Pf.: 861)
 2. Beérkezett hozzánk az első havi tagdíj, 10 000 forint. A befizetés történhet:

  • utalással az Új Pillér Egészségpénztár CIB banknál vezetett bankszámlájára (10700024-43040607-51100005). Az utaláskor kérjük, adja meg a megjegyzés rovatban az Ön nevét és adószámát, hogy a beérkezett pénz azonosítása a legkevesebb időt vegye igénybe és minél hamarabb postázhassuk új kártyáját.
    
  • online bankkártyás fizetéssel

  • személyesen a CIB bank fiókjaiban. A fiókok nyitva tartásáról a www.cib.hu internetes portálon lehet tájékozódni.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az Átadó Pénztárból hozott fedezet az újpilléres egészségkártyán teljes mértékben jóváírásra kerül, abból – megfelelve a törvényi előírásoknak – nem történik levonás, ezért a 10 000 Ft minimális havi tagdíj megfizetéséről Önnek vagy munkáltatójának kell gondoskodnia.

Az átlépés adminisztratív ügyeit pénztárunk intézi, Önnek nincs további teendője.

Tájékoztatjuk, hogy az átlépés esetleg elhúzódhat, de biztosítjuk, hogy az Új Pillér Egészségpénztár mindent elkövet az ügy gyors lebonyolítása érdekében. Az átlépéssel kapcsolatban ügyfélszolgálatunkon folyamatosan tájékozódhat. Munkatársaink hétköznap 8-16 óra között várják hívását a 06-1-210-9790-es telefonszámon vagy írjon e-mailt az ugyfelszolgalat@ujpiller.hu címre.

Belépéskor azonnal regisztrálhat online ügyintézési felületünkön, ahol beállíthatja, hogy email értesítést kapjon az áthozott fedezet jóváírásáról és minden további számláján történő pénzmozgásról, lekérdezheti egyenlegét, használhatja az SZJA-kalkulátort, bármikor eléri az aktuális kártyaforgalmi kimutatását.

Szükséges letölthető dokumentumok:
Belépési nyilatkozat
Átlépési nyilatkozat az Új Pillér Egészségpénztárba