Új Pillér hírdetési fejléc - 20% adókedvezmény, hozammal növelt megtakarítás, 10% támofatás szűrővizsgálatra
szerkezeti elem
 
Mibe kerül az Új Pillér tagság?
  • Belépési díj

Nincs belépési díj.

  • Számlavezetési díj

Nincs számlavezetési díj, a Pénztár önkéntes alapon működik. A befizetésekből levont működési költség fedezi a fejlesztések és szolgáltatások költségét.

  • Működési költség

Az egyéni befizetésből és a munkáltatói tagdíj-hozzájárulásból működési költséget von a pénztár. Az Új Pillér a szektor legjobb költség-ajánlata, hiszen évi 500 ezer forint befizetésig 4,5% levonás, a felett nincs levonás. Az Új Pillérnél bizonyítottan a legkisebb működési költséggel tudja használni kártyáját.

0-500 ezer Ft-ig levonás: 4,5% a kártyáról költhető 95,5%
500 ezer Ft feletti rész levonás: 0% a kártyáról költhető 100%

  • Elvárt tagdíj

Az elvárt tagdíj az Ön havi megtakarítása. Az Új Pillér havi 10 000 forintos minimális befizetést vár a tagjaitól, amiből 9550 forint kerül az egyéni számlára. Ezt az összeget akár a befizetése másnapján a saját és családja egészségére fordíthatja kihasználva a Pénztár 12 ezer egészségügyi szolgáltatójának kínálatát. A havi befizetésnek nincs maximuma, érdemes a kiadásaihoz igazítani azt annak érdekében, hogy maximalizálni tudja az önnek járó adóvisszatérítést és hozamjóváírást. A pénztárból fedezheti a magánegészségügyi kiadásait, optikust, fogorvost, laborvizsgálatokat, gyógymasszázst, gyógytornát, de akár a lakáshitele törlesztését vagy a gyermeke beiskolázási költségeit is.

  • A pénztári megtakarítással elérhető nyereség

Évi legfeljebb 150 000 forint adójóváírásra jogosult minden pénztártag. A befizetések után 20%, a prevenciós költések után 10%, a 24 hónapra lekötött megtakarítás után 10% jár. Ezen felül a Pénztár befekteti a vagyonát. Az elért hozamot negyedévente jóváírja tagjai fedezeti számláján az adott időszaki egyéni átlagtőkére vetítve. A hozamot sem kamatadó, sem működési költség nem csökkenti. A 2023-as éves hozamráta alapján az Új Pillér inflációálló megtakarítást jelent.

  • Újpilléres egészségkártya

Belépéskor minden pénztártag újpilléres egészségkártyát kap, amivel fizetni tud  szolgáltatóknál.  A kártya három évig érvényes, a lejáratkor – ahogyan a bankkártyájánál megszokhatta – automatikusan cseréljük. Az első kártya gyártásának díja 3820 forint, amelyhez – figyelembe véve a működési költséget – 4000 forintot kell befizetni az egyéni számlájára, a kártya lejáratakor 2500 forintba kerül a cserekártya.

  • Társkártya

Két módon teheti lehetővé, hogy családtagjai is élvezzék az egészségpénztári számláján felhalmozott megtakarítását.

1. Nevezzen meg szolgáltatásra jogosult kedvezményezettet:

Ez azt jelenti, hogy a Ptk. által meghatározott közeli hozzátartozó (házastárs, egyeneságbeli rokon, örökbefogadott, mostoha- és nevelt gyermek, örökbefogadó-, mostoha- és nevelőszülő és testvér), valamint a Pénztártörvény alapján az élettárs igénybe veheti a pénztári szolgáltatásokat az Ön egyéni számlájához kapcsolódóan. Ez nem jár költséggel, csak a szolgáltatásra jogosult bejelentésére szolgáló nyomtatványt kell eljuttatni a Pénztárhoz.

2. Igényeljen társkártyát:

A társkártya nemcsak az újpilléres egészégkártyán levő megtakarítás szeretteinkkel való megosztását jelenti, hanem jelképezi azt, ami az életben a legfontosabb. Gondoskodni valakiről, szavak nélkül elmondani neki, hogy milyen fontos, hogy még sokáig egészségben, velünk éljen.

A társkártya a fő újpilléres kártya teljes egyenlegét elérhetővé teszi a társkártya-tulajdonos számára, így a társkártya tulajdonos szabadon vásárolhat, mint bármelyik újpilléres egészségkártya tulajdonos. Társkártyát igényelhet a pénztártag a belépési nyilatkozaton vagy a társkártya-igénylő lapon a megjelölt közeli hozzátartozónak (házastársnak, gyermekeknek, szülőknek, nagyszülőknek, élettársnak, stb.).

A társkártya nagy előnye, hogy a családtagok egymástól függetlenül, különböző helyszíneken akár egyazon időben is használhatják kártyájukat. A társkártya díja 2500 forint és 3 évig érvényes.