Új Pillér hírdetési fejléc - 20% adókedvezmény, hozammal növelt megtakarítás, 10% támofatás szűrővizsgálatra
szerkezeti elem
 
Várakozáson felüli a beérkezett szja-visszatérítés (2024.07.05)

Közel 14%-kal több tagunk örülhet idén az adó-visszatérítésnek 2023-hoz képest. Az szja-jóváírásnak köszönhetően átlagosan 78 ezer forinttal gazdagodtak tagjaink július 1-ig. Az extrapénzt növeli az idén már másodszor jóváírt hozam.

Két oka is van, hogy megéri egészségpénztárban takarékoskodni. Az egyik az adóvisszatérítés, amire a befizetéseink, a prevenciós célú költéseink és a 24 hónapos lekötéseink után számíthatunk. A másik a negyedévente jóváírt hozam, amely a pénztári vagyon befektetéséből származik és költséglevonás nélkül jóváírásra kerül tagjaink egyéni számláján az adott negyedévi átlagtőke alapján.

Idén a várakozások szerint alakult a visszaérkezett szja összege: 180 millió forintot osztottunk szét az egyénileg fizető és/vagy munkáltatói tagdíj-hozzájárulásban részesülő tagjaink között. A legjobban azok jártak, akik a munkáltatói támogatás mellett maguk is gyarapították egyenlegüket, esetleg annak egy részét lekötötték 24 hónapra. Sajnos a prevenciós költések után járó 10%-os visszatérítéssel kevesen élnek, pedig az orvosi javaslatra igénybe vehető szűrések nagyon fontos egészségmegőrző szolgáltatások különösen 50 év felett. Nem véletlen, hogy bizonyos vizsgálatok 2025. január 1-től kötelezővé váltak egy salátatörvény-csomagnak köszönhetően.

A július 1-ig visszaérkezett adóforintoknak 14%-kal több tagunk örülhet, mint tavaly. Ők átlag 78 ezer forinttal gazdagodtak. Az aktívan befizetők élvezik a pénztár befektetéseinek hasznát is. Tavaly éves szinten 13,84%-os hozamot értünk el, amelyet az adott időszaki átlagtőke alapján osztottunk szét. Volt olyan pénztártag, aki összesen több mint 100 ezer forintot is nyert 2023-ban. Bár ebben az esetben a múltbeli teljesítmény nem garancia a jövőre, az idei első két negyedév teljesítménye nagyon bíztató. Az első félévben 3,58% volt a hozam.

A pénztár befektetési tevékenységét az önkéntes kölcsönös biztosító pénztárakról szóló 1993. évi XCVI. törvény és az önkéntes kölcsönös egészség- és önsegélyező pénztárak egyes gazdálkodási szabályairól szóló 268/1997. (XII.22.) Kormányrendelet szabályozza. Ezen kereteken belül az igazgatótanács határozza meg a befektetési politikát a HOLD Alapkezelő Zrt. szakmai támogatásával. Magyarország legnagyobb portfoliókezelő csapata több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a befektetések világában, az egyik legtöbbet díjazott vagyon-, és alapkezelő társaság. Működésére a kezdetektől fogva a teljes transzparencia és függetlenség jellemző. Befektetési filozófiája értékalapú, célja a magas színvonalú befektetési eredmények hosszú távú biztosítása mind a magán, mind az intézményi ügyfelek számára.

Az Új Pillér Egészségpénztár konzervatív befektetési politikát követ, amely célja, hogy a pénztár kötelezettségeinek összetételére és lejárati struktúrájára tekintettel – a pénztártagok érdekeinek megfelelő kockázati szint és a likviditási igények biztosítása mellett – az eszközök befektetésével és forgatásával maximális hozamot érje el. A pénztár jelenleg nem rendelkezik ingatlanbefektetéssel, vagyona 100%-át állampapírokban tartja.

Borítókép:unsplash.com/ brooke-cagle

<< VISSZA