Új Pillér hírdetési fejléc - 20% adókedvezmény, hozammal növelt megtakarítás, 10% támofatás szűrővizsgálatra
szerkezeti elem
 
Sárga csekk helyett fizessen bankkártyával (2024.06.05)

Pénztártagjaink túlnyomó többsége az oldalunkon bankkártyával tölti fel a számláját, azonban még mindig sokan ragaszkodnak a sárga csekkhez. A lassanként kivesző fizetési mód számtalan hátránnyal jár.

A Magyar Nemzeti Bank pénzforgalmi stratégiája alapján akár kétharmad is lehet az elektronikus tranzakciók aránya a hazai gazdaságon belül 2030-ra. Ehhez az is kell, hogy egyetlen szolgáltató miatt se kelljen befizetési kötelezettségünknek sárga csekken eleget tenni és sorban állni a postán. Szerencsére ma már kimondhatjuk, ez teljesült, tehát végképp búcsút inthetünk a kényelmetlen és sokszor bosszantó sorállásnak. Az online fizetés ezzel szemben bárhol és bármikor elvégezhető a telefonunk vagy a számítógép segítségével, ingyenes, biztonságos.

2017. óta a Pénztár tagjai is feltölthetik bankkártyával az egészségpénztári számlájukat. A modern fizetési csatornán beérkezett  összeg azonnal jóváíródik és máris költhető. Ez a magyarázata, hogy a befizetések jelentős hányada online történik. A lehetőség bevezetését követő első évben, 2018. végén a bankkártyás befizetés értéke már átlépte az egymilliárd forintot, 2023 decemberéig pedig már összesen közel 6,3 milliárd forint érkezett be tagjainktól ezen a módon a pénztárhoz.

Ha Ön nem bankkártyával fizet be, próbálja ki a gyors, biztonságos és környezetbarát megoldást erre a képre kattintva:

A ProfitLine kiszámolta, évente mennyi időt tölt a postán az, aki ragaszkodik a csekkes befizetéshez. Ha valaki havonta három darab sárga csekket ad fel a postán, és minden csekk feladásához átlagosan 15 percet áll sorban, akkor havonta 3 x 15 = 45 percet tölt el feleslegesen. Ha a személy ezt minden hónapban megteszi, akkor éves szinten 12 x 45 = 540 percet ácsorog a postán. Ráadásul mióta egyre kevesebb postahivatal maradt, egyre nő a várakozási idő és egyre több időt kell utazással töltenünk, hogy oda jussunk.

De nemcsak időrabló a sárga csekkes befizetés, hanem drága és a környezetre is káros, szemben az online fizetéssel.

A papírgyártás, a nyomtatás és a postai kézbesítés mind hozzájárulnak a szén-dioxid-kibocsátáshoz. Az elektronikus fizetések környezetbarátabbak, mivel csökkentik a papírhasználatot és a szállítási igényt, írja a ProfitLine.hu.

Az sem elhanyagolható, hogy az online fizetési módok használatával a fogyasztók számos előnyt élvezhetnek. A Pénztár felületén például be lehet állítani automatikus fizetési megbízást, hogy bebiztosítsuk minden hónapban a tagdíjfizetésünket vagy a biztosítási díj időben való megérkezését. Ugyanezen a felületen tudjuk aktiválni a Lendületkártyát, amely megakadályozza, hogy nulla legyen az egyenlegünk: megbízásunk alapján, ha az egyenlegünk 10 000 forint alá süllyed, a Pénztár automatikusan lehívja az előre beállított összeget a bankkártyánkról és átvezeti az újpilléres egészségkártyájára a működési költség levonását követően.

Ezek után talán nem túlzás kijelenteni, hogy azok a pénztártagjaink, akik ragaszkodnak a sárga csekkhez, elmaradhatnak a digitalizáció nyújtotta előnyöktől.

Borítókép: flickr.com

<< VISSZA