Új Pillér hírdetési fejléc - 20% adókedvezmény, hozammal növelt megtakarítás, 10% támofatás szűrővizsgálatra
szerkezeti elem
 
Ingyenes szűrőprogramot indít a főváros (2024.05.06)

Budapesten 24 helyszínen május 2-től június 16-ig várják a vizsgálatokra előre regisztráló budapestieket.

Nincs annál szomorúbb statisztika, mint hogy a budapestiek öt évvel élnek kevesebbet, mint a nyugat-európai városok lakosai, és Budapesten belül is nagyok az eltérések – mutatott rá Karácsony Gergely főpolgármester. A helyzet javítása érdekében a Főváros 2019-ben újraindította az Egészséges Budapest programot, amelynek keretében 23 milliárd forint értékben fejlesztették a fővárosi egészségügyi ellátást. Utalt arra, hogy sok kerületi szakrendelő újult meg, és az elmúlt évtizedekben nem volt még ennyire összehangolt és ilyen mértékű egészségügyi fejlesztés a járóbeteg-ellátásban.

A főpolgármester szerint ma az egészségügy inkább „betegségügy”, és kevésbé szól a megelőzésről, egészségmegőrzésről. A most induló szűrőprogram is ennek jegyében indul: a többi között laborvizsgálatra, melanómaszűrésre, látás- és hallásvizsgálatra, boka-kar index és légzésfunkciómérésre, demenciaszűrésre lehet jelentkezni. Karácsony Gergely bízik abban, hogy ezzel is hozzájárulnak a budapestiek életminőségének javításához.

A program indulását bejelentő sajtótájékoztatón Rékassy Balázs fővárosi egészségügyi tanácsadó azt mondta, Magyarországon halnak meg a legtöbben lakosságarányosan daganatos betegségben az OECD-országok közül. Az egyéni felelősséget kiemelve hozzátette: az egészségmegőrzés és a megelőzés területén mindenki sokat tehet saját egészségének megőrzéséért; a helyes táplálkozással, a sporttal és a rendszeres szűrővizsgálatokkal ehhez nagyban hozzá lehet járulni.

Ha valaki tagja egy egészségpénztárnak, máris tett egy lépést az egészségmegőrzése érdekében – mutatott rá dr. Lukács Marianna az Új Pillér Egészségpénztárat üzemeltető PatikaCenter Zrt. vezérigazgatója, aki szerint a Pénztár legfontosabb társadalmi feladata, hogy a tagjait hozzásegítse a minőségi egészségügyi ellátáshoz a megtakarítások hatékony kihasználásával. „Ezért is különösen fontos számunkra az Affidea Magyarországgal kötött megállapodásunk, amely keretében tagjaink hatalmas árkedvezménnyel vehetik igénybe a diagnosztikai szolgáltató speciális szűrőcsomagjait.”

Borítókép: freepik.com

<< VISSZA